Компютрите и ние.
Компютрите и ние.
Тежко се говори с глухи!
Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!
Здравейте.Аз пък съм много доволен или поне доволен от мойто РС.От време на време зaтяга но след като го рестартирам всичко е Ок.Модеа е HP Pro book 650 G1 .Да не забравя да спомена че ползвам Линукс Операциона Система. В момента съм с дистрибуцията Линукс Минт.Когато престигнах Лондон ми дадоха едно Сони което веднага го блокираха и ме предопредиха че системата ми е пиратска и поради това преминах на Линукс.Добре че имах в куфара бутваща дискета.Научих се да си инсталирам сам Линукса.От тогава не съм имал проблем с компа.Проблема е че не чете ексе файлове.Когато ми потрябва да отворя някой ексе файл ползвам на познат компа. Вече всички документи получавам на телефона.Така че и този проблем отпадна.Като цяло не е перфектна система но се свиква.На харизан кон зъбите не се гледат.Мисля си след като всички започнат да ползват космическия интернет може да се получи затруднение в ползването на тези които не са със закупена Операциона Система.Аз поне за сега нямам такива проблеми.Нали това е силата на Линукс дистрибуциите че те трябва да се разпространяват безплатно.Да не забравя да спомена че и ние имахме две български Операциони Системи.Но на последък нищо не се чува за тях. Едната е УСУ - учи свободно а другата е Стотинка.На мен повече ми допадаше Усото но то прекрати дейноста си.Беше много народна Операциона Система.Всичко си имаше в него.За един обикновен потребител беше идеална ОС .И с много инсталирани в нея програми. Беше съвместима с библиотеката на Убунто.Откъдето ползваше и не оганичен брой безплатни приложения.Да отбележа че има и платени приложения. Друго интересно което мога да спомена е че един стар компютър който е остарял морално но отговаря на определени параметри може да заработи на някой от по леките дистрибуции.Такива компютри са много подходящи за деца . Ако не ме лъже памета програмата с която се отваряха ексе файлове се казваше Win или нещо подобно .Не съм я ползвал и нищо повече не мога да кажа за нея.
Забравих да попитам дали има някой друг който да ползва Линукс?
Мнения на хора които се занимават професионално с компютри :
Ще ти отговоря и за тия топ 10 супер, мега, хипер, и така на татък компютри. Ние, аз, ти, господин Колев и да не ги изброявам всичките, сме обикновени хора. И сме изпробвали доста Линукс дистрибуции, на теб ти е допаднал Дебиан примерно, на мен Минт, на Колев Арч и тк.нт. И ние ползваме това което сме избрали за едно и също! Сърфираме в интернет, чат-пат гледаме по някой филм, всичко ни е безплатно и няма вируси, червеи и троянски коне. Какво ни интересува нас топ 10 супер компютрите със коя операциона система са?
Федора е сериозна дистрибуция, понякога периодично я пробвам за разнообразие докъде са стигнали в развитието й. Но аз лично не я харесвам заради темповете на промени в технологиите - сменят ги безразборно като носни кърпички, като новите за кратко време се превръщат в несъвместими със старите. Приличат ми досущ на ранния Майкрософт. Вярно е, че Ред Хет са ковачницата на технологии в Линукс света, но все пак може да го карат по-кротко и с по-дългосрочни цели -тогава да подобряват.
П.П. - Не правя реклама и не агетирам никого.
Това е Линукс дървото. По точно как са се развивали във времето Линукс дистрибуциите.
![]()
Ново "G" и при компютрите: https://www.investor.bg/harduer/459/...taciia-329833/
"Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
"С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."
"Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
"С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))