Първоначално публикувано от
Mateev
Ще ти кажа още един пример, където пчеларите "извиват ръцете" на други хора и фирми, и при това го правят най-безжалостно. Става въпрос за "изкупните цени" на рамките, по които пчеларите изкупуват рамки от дърводелските фирми.

Правил ли си си някога сметката, че цената, по която ти лично си купуваш рамките е ПО-МАЛКА от цената на дървесината? Да, това е точно така. Смятал съм го 1000 пъти. Пчеларите дотолкова много са "извили ръцете" на дърводелците, щото са ги принудили да правят рамки с КРАДЕН МАТЕРИАЛ, да дават МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ на работниците си, да не плащат осигуровки и данъци, и въобще да станат едва ли не ПРЕСТЪПНИЦИ в името на това да преживеят някакси с мизерната изкупна цена на рамките, НАЛОЖЕНА ОТ ПЧЕЛАРИТЕ !!!
А честните и почтенни фирми, които си плащат данъци, заплати и осигуровки, тези фирми са на път ДА ФАЛИРАТ, и причината за това са пак ПЧЕЛАРИТЕ, които без да им мигне окото ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ ИМ. Хайде ела да си купиш рамки от мене по левче бройката. Бас ловя, че няма да го направиш. И въобще няма да ти пука, че работниците ми ще останат без заплати и ще трябва да ги уволня. Ха-ха ..... няма да ти пука и факта, че моите рамки са единствените официални рамки в България с честно платени данъци към държавата и разни други държавни вземания.
Същото е и с кошерите и с другото пчеларско оборудване - пчеларите жестоко ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ на по-слабата страна (производителите на това оборудване). С две думи пчеларите по нищо не се отличават от изкупвачите, а именно когато се почувствуват по-силната страна, най-безжалостно, безскурпулно и бескомпромисно започват да ИЗВИВАТ НЕЙНИТЕ РЪЦЕ !!!
Нищо лично към никого. Просто искам да кажа, че пчеларите действуват точно така, както би действувал и всеки един друг пазарен субект - ИЗВИВАТ РЪЦЕ и с подобаваща жестокост се ВЪЗПОЛЗВАТ от безсилието на по-слабата страна, извличайки от това лични изгоди. При това положение ми е малко чудно защо започват да се жалват, когато попаднат от другата страна на бариерата? Ха-ха...... това се нарича ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, но другото му име е
ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА - ИЗЯЖ, ЗА ДА НЕ БЪДЕШ ИЗЯДЕН !!!
В заключение:
В пазарните взаимоотношения НЕ ОЧАКВАЙТЕ МИЛОСТ ОТ НИКОГО !!! Всеки по-силен от вас е в правото си да ви извива ръцете така, както и вие го правите с по-слабите от вас. И вместо да се оплаквате, което си е напълно безсмислено, по-добре започнете да мислите как да станете по-силни. Това са основни мои възгледи за живота, към които винаги съм се придържал. Съвременното общество, в което живеем,
дава правото на по-силния да изнудва по-слабия, и както виждате
ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ масово се възползват от това свое законно право. Пчеларите също - ха-ха. Огледайте се около себе си, и ще видите, че съм прав.