Много точно казано, но това е "оправданието" на тези, които стоят на позицията на СИЛНАТА СТРАНА. Тези от слабата страна пък си мислят за "извиване на ръце".

Например изкупвачите също си мислят, че нелоялната конкуренция между пчеларите е причина за ниската цена. И са прави за себе си, защото това си е самата истина. И след като някой е съгласен да си продаде меда евтино, тогава защо да не го изкупят. А дали пчеларя си плаща данъци, осигуровки и заплати - изкупвачите това не ги интересува.

Въобще ти и повечето други пчелари много точно и правилно разсъждавате по отношение на производителите на рамки и кошери, но не ми е ясно защо очаквате изкупвачите да разсъждават другояче по отношение на вас.

Аз се опитвам да разсъждавам от позицията и на двете страни и ясно осъзнавам, че действията, които аз предприемам към тези под мене са същите, които тези над мене ще приложат спрямо мене. Не ги обвинявам и не им се сърдя, защото това е тяхно право, пък и защото аз самия го правя същото. Това важи и за пчеларите, но част от тях все още не са го осъзнали това напълно. Все още си мислят, че те са добрите, а всички други около тях са лоши. Това не е вярно. Всички сме един дол дренки, и това е най-голямата истина от всички истини.