Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 28 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 277

Тема: Маточници

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    То тука в Родопите няма акация, единстовеното което има е сливи за пролетта и ливади за главна паша, която сега започва. Пък и температурите са ниски, вечер падат под 14 градуса.
    А това как да стане хем да ги подхранвам със сироп, хем да им сложа магазини.
    Сиропа ще го слагаш за да ти градят, за да ги развиеш до 12 и 10 рамки - нали това ти е искането. Ливадите сега са на ход и след като ти е главна паша ще сложиш магазините, а докато все още има някой и друг ден ще ги подхранваш през магазина.

Ей, много си ги пощипвал тия студентки там - явно си личи, а доцента не си го бръснал и за слива.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Сиропа ще го слагаш за да ти градят, за да ги развиеш до 12 и 10 рамки - нали това ти е искането. Ливадите сега са на ход и след като ти е главна паша ще сложиш магазините, а докато все още има някой и друг ден ще ги подхранваш през магазина.

Ей, много си ги пощипвал тия студентки там - явно си личи, а доцента не си го бръснал и за слива.
    Добре, а с какво количество и през колко дена да ги храня? Те да не вземат сиропа да го сложат в магазините и за мен да има захарен сиропец да се подхранвам, след като ги изцентрофужа . Или пък да ги засиля малко и тогава да слагам магазините, но пак ще изпусна пашата.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Добре, а с какво количество и през колко дена да ги храня? Те да не вземат сиропа да го сложат в магазините и за мен да има захарен сиропец да се подхранвам, след като ги изцентрофужа . Или пък да ги засиля малко и тогава да слагам магазините, но пак ще изпусна пашата.
    Минавам на лични - явно ще обяснявам подробно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Минавам на лични - явно ще обяснявам подробно.
    после и на мен да кажеш

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Ще им сложа магазини, пък след това като ги махна ще ги доразвивам.
    Друго което ми е любопитно да знам, знае ли някой в една пълна магазинска пита колко количество мед има

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ще им сложа магазини, пък след това като ги махна ще ги доразвивам.
    Друго което ми е любопитно да знам, знае ли някой в една пълна магазинска пита колко количество мед има
    Колкото сложат пчелите.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Колкото сложат пчелите.
    И не могат да сложат повече от 1.5 кг , ако не е надградена (дебела).

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    И не могат да сложат повече от 1.5 кг , ако не е надградена (дебела).
    Хем не могат да сложат повече от 1,5 кг. - хем може.
    При мен рекорда е 7 см. надграждане, но кой да я претегли? И този рекорд не съм си го поставял като цел, а защото забравих да допълня магазина и те го допълнили. А съм чел някъде, но не мога да си спомня къде, че надграждат до 7 - 8 см. едностранно. Колко кг. е това?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Хем не могат да сложат повече от 1,5 кг. - хем може.
    При мен рекорда е 7 см. надграждане, но кой да я претегли? И този рекорд не съм си го поставял като цел, а защото забравих да допълня магазина и те го допълнили. А съм чел някъде, но не мога да си спомня къде, че надграждат до 7 - 8 см. едностранно. Колко кг. е това?
    Аз затова писах , ако не е надградена.

Наблюдател
    Регистриран
    17.09.2013
    Пчеларски район
    общ. Ковачевци
    Случи се нещо странно в един кошер лежак. Може да е нормално, но поради малкият опит за мен е странно. Лежака е 18 рамков, имаше 16 пити с една майка. От ляво на дясно са подредени медови пити, след това пило между пилото рамка с мед и прашец, отново пило в сложени тази година основи, медови пити и една строителна рамка между нея и последната пита с пило има медова. Стройтелните ми са магазинна рамка с основа с изградени работнически килиик и далак с търтиеви килийки. Предният път като я вадих нямаше пило и нектар по нея, Но въпреки това не я преместих до пита с яйца а я оставих на място. Вчера я вдигам и раб. килийки пълни с нектар а на далака по средата дупка и в нея заложени два хубави големи маточника.
    Чувал съм, за пренасяне на яйца от пчели и залагане на маточници, което за мен е легенда! Странно ми е че няма яйца или пило на рамката а най-близката пита с пило е зад медова пита.
    Обяснявам си го с отслабване феромона на майката ако е била в другият край и това ги е принудило да заложат маточниците, но пък как се появиха яйцата?
    Прегледах основно питите , няма други маточници никъде, има пити с пресни яйца.
    Според вас какво се е случило и греша ли в разсъжденията си?

Страница 8 от 28 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •