Големи патета, ма не им узряват орехчетата, а и крилцата им късички не настигат кокошката...или тя бързо бяга. Едно от двете.
Към колегата Керчев - колега, доказано е, че търтейте за да узреят полово трябва да са гледани в нормални килийки (търтееви). В противен случай не могат да настигнат майката в полет, още по-малко да я осеменят. Изчакай още 10 дена докато "разрешиш" отглеждането на майка.В кошерите отглеждането на търтеево пило вече е започнало. Скоро ще имаш качествени търтей за осеменяване на майката.
По мои изчисления майката трябва да излети за брачен полет към 20 април
Така че има време а и се надявам да има сватба, окуражава ме и поста на matudja. Има време ще пиша за резултата.
Този пост е редактиран от Пламен Керчев; 03.04.2015 в 13:47.
Ако търтея идва от семейство с акарицид в кошера, то пиши го, че стреля с халосни.
Хората още не са махнали лентичките, а чакаме качествен мъжкар.
Това в кръга на шегата
Миналата година имам майки снесени около 01.04 и оплодени да кажем след 20.04. Да кажем, че съвпадат горе-долу с това което ти очакваш.
Представиха се горе-долу добре, но имам по-голяма зимна смъртност при тези семейства(по-голяма от късните слаби отводки).
Може да е от акара, може да е и от нещо друго, но това е което съм видял с очите си.(не е меродавно)
Най-добрите ми майки са от Юни-Юли месец, но ако са решили, че сега трябва да правят майки, то няма да ги спра.
Успех, дано всичко мине гладко![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
От 1 мин и 6 сек до 1 мин и 9 сек се вижда как пчела изкарва майка от кошера. От 1:11 до 1:15 е на стената на кошера, но аз не я виждам
Аз правя така: минимум 2 маточника и максимум няма. Да се разбират както си искат, това не е моя работа. Като не е добра майката или ще си я сменят сами или няма да изкарат зимата - тяхна си работа.
В този кошер имаше 5-6 маточника. На никой не давам съвети, както искате така си гледайте пчелите.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Търтеите от търтовки си имат орехчета с материал в тях.Могат да оплодят майка ,значи и летят добре.Друг е въпроса ,както писа колегата дали ще се напълнят тръбичките на мамата.Колеги пишат за пронесли майки през март.Да , само после да пишат по колко снасят и до кога.При мен майка оплодена април ,винаги е била -гола вода.
От миналата година имам майка оплодена началото на март. На 10 март имаше една педя пило. Застигна останалите и се представи добре. Сега в момента е в един от кошерите, който по нищо не се различава в развитието си от другите, дори мисля, че е и по - добре от някои летни. Както писах по горе - важен е жребеца.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))