Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 277

Тема: Маточници

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Колко ли ще са пълноценни,едните се люпят в работнически килийки а другите май са по едрички.
    Те търтейчетата са дребни ,ама с големи патки.Нали се знае ,като няма риба и рака е риба.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Колко ли ще са пълноценни,едните се люпят в работнически килийки а другите май са по едрички.
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Те търтейчетата са дребни ,ама с големи патки.Нали се знае ,като няма риба и рака е риба.
    Важен е търтея. Ако не напълни тръбичките на майката и колкото слон да е пак е брак. Ако питаш мен един майкопроизводител няма да има. Просто не са необходими, колкото и да ми ги хвалят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Големи патета, ма не им узряват орехчетата, а и крилцата им късички не настигат кокошката...или тя бързо бяга. Едно от двете.

Към колегата Керчев - колега, доказано е, че търтейте за да узреят полово трябва да са гледани в нормални килийки (търтееви). В противен случай не могат да настигнат майката в полет, още по-малко да я осеменят. Изчакай още 10 дена докато "разрешиш" отглеждането на майка.В кошерите отглеждането на търтеево пило вече е започнало. Скоро ще имаш качествени търтей за осеменяване на майката.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Aranis Виж публикацията
    Големи патета, ма не им узряват орехчетата, а и крилцата им късички не настигат кокошката...или тя бързо бяга. Едно от двете.

Към колегата Керчев - колега, доказано е, че търтейте за да узреят полово трябва да са гледани в нормални килийки (търтееви). В противен случай не могат да настигнат майката в полет, още по-малко да я осеменят. Изчакай още 10 дена докато "разрешиш" отглеждането на майка.В кошерите отглеждането на търтеево пило вече е започнало. Скоро ще имаш качествени търтей за осеменяване на майката.
    Ако някои майки още не са започнали да снасят, то други снасят още от февруари. В това число и търтеи в каквито килийки искаш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    По мои изчисления майката трябва да излети за брачен полет към 20 април
    Така че има време а и се надявам да има сватба, окуражава ме и поста на matudja. Има време ще пиша за резултата.
    Този пост е редактиран от Пламен Керчев; 03.04.2015 в 13:47.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    По мои изчисления майлата трябва да излети за брачен полет към 20 април
    Така че има време а и се надявам да има сватба, окуражава ме и поста на matudja. Има време ще пиша за резултата.
    Ако търтея идва от семейство с акарицид в кошера, то пиши го, че стреля с халосни.
    Хората още не са махнали лентичките, а чакаме качествен мъжкар.
    Това в кръга на шегата
    Миналата година имам майки снесени около 01.04 и оплодени да кажем след 20.04. Да кажем, че съвпадат горе-долу с това което ти очакваш.
    Представиха се горе-долу добре, но имам по-голяма зимна смъртност при тези семейства(по-голяма от късните слаби отводки).
    Може да е от акара, може да е и от нещо друго, но това е което съм видял с очите си.(не е меродавно)

Най-добрите ми майки са от Юни-Юли месец, но ако са решили, че сега трябва да правят майки, то няма да ги спра.

Успех, дано всичко мине гладко
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен

От 1 мин и 6 сек до 1 мин и 9 сек се вижда как пчела изкарва майка от кошера. От 1:11 до 1:15 е на стената на кошера, но аз не я виждам

Аз правя така: минимум 2 маточника и максимум няма. Да се разбират както си искат, това не е моя работа. Като не е добра майката или ще си я сменят сами или няма да изкарат зимата - тяхна си работа.
    В този кошер имаше 5-6 маточника. На никой не давам съвети, както искате така си гледайте пчелите.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Търтеите от търтовки си имат орехчета с материал в тях.Могат да оплодят майка ,значи и летят добре.Друг е въпроса ,както писа колегата дали ще се напълнят тръбичките на мамата.Колеги пишат за пронесли майки през март.Да , само после да пишат по колко снасят и до кога.При мен майка оплодена април ,винаги е била -гола вода.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Търтеите от търтовки си имат орехчета с материал в тях.Могат да оплодят майка ,значи и летят добре.Друг е въпроса ,както писа колегата дали ще се напълнят тръбичките на мамата.Колеги пишат за пронесли майки през март.Да , само после да пишат по колко снасят и до кога.При мен майка оплодена април ,винаги е била -гола вода.
    От миналата година имам майка оплодена началото на март. На 10 март имаше една педя пило. Застигна останалите и се представи добре. Сега в момента е в един от кошерите, който по нищо не се различава в развитието си от другите, дори мисля, че е и по - добре от някои летни. Както писах по горе - важен е жребеца.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •