Първоначално публикувано от
kuline
Е как не разбра свръх производството? Всеки втори пчелар е сертифициран био такъв. На пазара бол био мед, конвенционалния - друга категория. И всичко това, пак казвам заради поголовното сертифициране до не отдавна. Ето това най-много ме дразни и се възмущавам и съм против биото, защото в болшинството от случаите не е такова, а както казва ЖДрумев, "артийката" продава меда. Не разбирам как в житницата на България има сертифицирани био пчелари, би ли обяснил на аудиторията.
Първо се търси мед със сертификат, ако случайно не се намери, да се запълни квотата, се допълва негласно с конвенционален , който отговаря по параметри на такъв. Това, което каза за пчеларя Х не е така, защото в повечето случаи същия този пчелар има квота 5 тона, а продава тон, тон и половина, останалата квота се запълва с конвенционален, дали от него, дали от фирмата все тая, ама все пак на цената на конвенционален.
Чудя се дали да споделя, какво знам за тия мушенгии, които не са чути в кафенето, а от първа ръка. За сега обаче, ще си замълча.
За твоя мед не знам, моя си мина за букет, защото имах протокол от софиската лаборатория на БАБХ, в който черно на бяло пише 9,6 % слънчоглед.
На различно мнение сме що касае последното ти изречение.