Имате ли идеи за нещо подобно?
Имате ли идеи за нещо подобно?
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Продължаваш да заблуждаваш хората и да се изказваш неподготвен. Темата "Как се прави кошер" предлагана от теб е все едно аз да систематизирам "Извършване на бъбречна трансплантация". Апропо... фреза е машината, а фрезер е самият инструмент. И този фрезер на снимката е за метал, а не за дървесина. Разликата е от земята до небето. Иначе поздравления за ентусиазма, но само това не стига.
Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.
Да попитам ако има някой запознат,материал от Елша става ли за нещо мисля да го пробвам за кошери но да ви чуя мнението.Търсих из нета но намерих само че става червеникав и че е водоустоичив и че го използват за бентове и язове в реки че трудно гние във вода.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
За резба или струговане е супер. Има неправилен строеж и се получава много красива текстура. Но дървесината на елшата е доста нетрайна при променлива влажност, а кошерът е изложен на такиива влияния. А и се напада много от различни дървоядни насекоми. Моето мнение е да намериш някой мебелист да му я продадеш и да си вземеш подходяща за кошери дървесина.
Този пост е редактиран от Totevski; 10.01.2015 в 10:30. Причина: правопис
Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.
Може и е вариант.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
Ако ще правиш шейната и линеала с алуминиев профил...моля светни ме къде в тази държава се продават.
Прослушах всички възможни фирми и единственото близко до това което търся е алуминиева релса за пердета за около 30лв/м, но е много нисък.
Само на едно място намерих декоративен 12мм П-полузатворен и искаха към 60лв/м, а на мен ми трябват към 10м. 600лв
Не съм наясно каква ти е идеята за шейна ама погладни по сайтовете на мебелните фирми. Например "iv-el" Добрич секция търговско обзавеждане
www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект
За който не знае искам да го светна, че в България има два завода, които произвеждат алуминиеви профили - един в София и един - в Шумен. И двата завода притежават хиляди готови матрици за най-разнообразни профили. Ако не си намерите подходяща матрица, можете да си поръчате собствена по собствен чертеж, която струва някъде около 2-3 хиляди лева. Минималното количество изработени профили в една поръчка със собствена матрица или с матрица на завода е около 300 килограма. Цената на профила е около 5-6 лева на килограм, като при желание от страна на клиента има и допълнително прахово боядисване или химическо елоксиране и те струват някъде около левче отгоре. Могат и да нарежат детайлите на размер, като това май беше безплатна услуга. Иначе ако не се упомене, прътите ги правят с дължина 6 метра и няколко сантиметра отгоре за резерв.
Преди време за нуждите на слънчевите централи си бяхме измислили собствен профил и после от него многократно сме поръчвали по тон-два. Средно ни излизаше около 6 лева на килограм, което е едно нищо на фона на цените по магазините. Между другото сигурно и в момента имам 7-8 пръчки с дължина 6 метра и сечение 40х50 мм, които са идеални за шейна на дърводелска машина, защото от едната си страна този профил има точно отвор с форма на частично затворено П, като в този отвор е предвидено да се нанизва главата на болт М10 или М12 (не си спомням точно), а от срещуположната страна пак е затворено П и е предвидено да се нанизва плоска гайка М8. Цената на профила е някъде около 10-15 лева метъра.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))