Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 327

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Саше 38, много те моля ако имаш възможност да качиш някоя снимка или линк на тези плъзгачи които си си купил. Опитах в сайта на ТЕКА но нищо не можах да намеря.
    Предварително БЛАГОДАРЯ. Може аз да не съм достатъчно в час с компютрите,
    знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев

Дамяне, аз съм правил такива, но от малко по-големи парчета. Лепил съм с Ц 300( мисля че това беше за дърво). Ползвам ги вече около 15 години. Правих го защото нямах друг материал тогава. Ако разполагаш с време, мисля че си заслужава.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Дамяне, аз съм правил такива, но от малко по-големи парчета. Лепил съм с Ц 300( мисля че това беше за дърво). Ползвам ги вече около 15 години. Правих го защото нямах друг материал тогава. Ако разполагаш с време, мисля че си заслужава.
    Благодаря! 15 години щом си нямал проблеми...
    Не знам колко време ще отнеме лепенето и това се чудя и аз
    Харесах си една машинка, но всичко пари струва.

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Ако си ги поддържам (външно) не виждам причина да не изкарат поне още толкова. Просто с по-малки летви си е голяма играчка и иска време.
    п.с само да поясня, че не са стояли постоянно на вън. Когато са били като медови, през другата половина на годината са на склад, но със сигурност поне в 1/3 от времето през годините са били и плодникови, които са си целогодишно навън.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ако си ги поддържам (външно) не виждам причина да не изкарат поне още толкова. Просто с по-малки летви си е голяма играчка и иска време.
    п.с само да поясня, че не са стояли постоянно на вън. Когато са били като медови, през другата половина на годината са на склад, но със сигурност поне в 1/3 от времето през годините са били и плодникови, които са си целогодишно навън.
    А като здравина спрямо "нормалните" можеш ли да ги определиш. Повече ли издържат или по-малко, повече измятане и цепене или по-малко.
    В книгите едно пише, но реално може да е друго
    Ърнест Хемингуей

Няма разлика. Даже при тези със страници от цели дъски има измятане, за разлика от тези със слепени.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Някой ме беше питал как правя дъната - ето така:
    1. Редя дъските и ги цапам с лепило.
    2. Стягам и пъхам краката с лепило под слепените дъски, като ги ограничавам на точно 50см външен размер.
    3. Правя дупки в крайните дъски, слагам им по един винт и после вече дупча всички останали и им раздавам винтовете.
    4. Вадя дъното от стягата, слагам му летвичките върху винтовете. Хващам с още 5 винта летвичките към дъното.
    5. Ако е много зле дъното, лентовия шлайф и след 1 мин е готово. Все пак за дъна използвам каквито дъски останат.
    6. Слагам последната дъска с пантите и изрязвам дъските които се показват повече от краката.(на различна дължина са)

Цялата операция отнема 10 мин на дъно и 5 мин изрязване на излишъка и монтиране на пантите.

Дъното има между 38 и 40 винта 3 х 50mm и лепило D4.

Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 28.03.2015 в 19:44.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Саше 38, много те моля ако имаш възможност да качиш някоя снимка или линк на тези плъзгачи които си си купил. Опитах в сайта на ТЕКА но нищо не можах да намеря.
    знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев
    В сайта на Тека не ги намерих снимани.Мойте са на вилата,ето ти линк към същите http://www.online-furnish.com/produc...&idarticles=98

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев
    И две снимки от вилата.Тия са 50 сантиметрови-
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150325_155215.jpg
Прегледи:      557
Размер:	169.4 KB
ID:	3846Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150325_155317.jpg
Прегледи:      553
Размер:	140.9 KB
ID:	3847

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    И аз го направих с такива , но май няма да изкара дълго. https://www.youtube.com/watch?v=Lu1E...ature=youtu.be
    След време мисля да сменя водачите с Г образни като тия от стр. 10 http://forum.napravisam.bg/forum/vie...4049&start=180

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •