Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 327

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Колеги извинявайте ако съществува такъв въпрос, но не успях да открия подобно нещо. Понеже знам, че в природата пчелите се хващат само за широколистни дървета, а в повечето случай изработваните кошери са от иглолистен материал, искам да попитам това само заради цената ли е или има и друга причина. Като тежина или изолация например. Същото се отнася за направата и на рамките. Виждал съм неща направени от дъб или бук и са станали твърди като камък т.е. мисля си, че такива кошери или рамки може да станат "вечни".

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от XAHKPYM Виж публикацията
    Колеги извинявайте ако съществува такъв въпрос, но не успях да открия подобно нещо. Понеже знам, че в природата пчелите се хващат само за широколистни дървета, а в повечето случай изработваните кошери са от иглолистен материал, искам да попитам това само заради цената ли е или има и друга причина. Като тежина или изолация например. Същото се отнася за направата и на рамките. Виждал съм неща направени от дъб или бук и са станали твърди като камък т.е. мисля си, че такива кошери или рамки може да станат "вечни".
    Ти сам си отговори на въпросите. Цена и маса (тежест).
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •