Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 53 от 186 ПърваПърва ... 343515253545563103153 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 521 до 530 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Някои можели да преведе,каква е причината пчелите така да са върху цялата лицева част на кошера
    Няма да го превеждам, а ще ти кажа защо. Нашите кошери предимно са поставени в/у такива поставки под които има празно пространство, а тук забележи - няма или по - точно има, но е много напред . В нашия случай пчелите се провесват на "брада", а тук тъй като липсва това пространство се разполагат по стената на кошера. Така мисля аз.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Някои можели да преведе,каква е причината пчелите така да са върху цялата лицева част на кошера
    Причината е отнемането на медовите корпусчета и обединяването на семействата по двойки, а летящата муха е много .

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Слави,това не е съвсем така.Рояка е там най много от 2-3 дена.Аз виждам на почти всички далаци нектар и малко прашец.Медът е мед когато е запечатан(предимно).Освен това, малките роеве са предимно с млади майки(втораци,третаци),коит о могат да летят доста километри.Снимано е през деня,което ще рече,че половината пчели са на "нивата",което от своя страна ще рече,че рояка не е съвсем малък.На клон се заселват предимно,рояци със стари майки(над 2г).Аз дори не забелязах да има запечатано пило и дали изобщо има.А вибрациите са друго нещо.....
    Не казвам че трябва да има запечатан мед.

В началото на клипа, до първата минута, се виждат пчели, и почти не се виждат питите от телата им. Това показва че пчелите строят пити от скоро, и изобщо не се интересуват от пашата. Аз не виждам летящи пчели в началото на филма, пчелите градят пити.
    Аз не виждам нектар в питите. Виждам около 100 по-тъмни килийки, те може би са пълни с прашец, не знам. Виждам малко по-жълт восък в долната част на питите, но не виждам там нектар.
    Прав си че майката е неоплодена.
    Но това според мен е бродещ рой, който не си е намерил защитено място, преместил се е 2-3 пъти, и заради липса на подходящо място е започнал да гради там, където се е установил за последно. Иначе ще умре от глад, не може да си позволи ново преместване и търсене.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    . Виждам малко по-жълт восък в долната част на питите, но не виждам там нектар. [ [/COLOR]
    Братле нектара или меда трябва да е отгоре,а жълтеенето по ниско е полировка...Около пилото винаги подготвят хранителна база,преди даже да има осеменяване.За ферментацията на прашеца трябва време...

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Не мога да разбера защо изобщо се обсъжда този клип ясно е, че тоя рой просто се е закрепил там щото не е намерил хралупа. Как ще се пази на открито от неприятели от студ? Това не може да е пример за естествено състояние на пчелата. Никой не може да ме убеди, че при наличие на хралупа ще се засели там дето е показано на клипа невъзможно е. Заселила се е там по принуда и ще си умре ако не се пресели.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Пълни глупости.
    Обоснови се моля?

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Гледам , че ядрото се е сформирало отново и е минало на кинокритика ! Слави , кой ще ми отговори на въпросчетата от пост 657 ?????

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Братле нектара или меда трябва да е отгоре,а жълтеенето по ниско е полировка...Около пилото винаги подготвят хранителна база,преди даже да има осеменяване.За ферментацията на прашеца трябва време...
    Разбрах те, ти считаш, че щом има полирани килийки, в долната част на питите, би трябвало да има разположени запаси с нектар над тях, и пчелите да са на клоните от около 2-3 дни. Това е нормалното състояние. Само заради това ли твърдиш че виждаш нектар в питите, само заради жълтите килийки?
    Аз не виждам нектар, или донесен от роя мед.
    Би трябвало пчелите да донесат прашец и да го складират около полираните килийки. Но аз това не го виждам.
    Виждам слаб рой, с неоплодена майка, която може да лети много, роят строи пити и не се интересува от пашата, няма летящи пчели, т.е. строи пити от скоро, от вчера, и няма запаси от мед, които да са донесли. Пчелите гладуват.
    Затова считам че е бродещ рой.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Обоснови се моля?
    Този път ще ти се обоснова, но следващия път като напиша "пълни глупости" отиваш и започваш да четеш. Разбрахме ли се? Та така: Как ще се пази от студ? Нима в кошера са на по - топло? Както знаеш или може и да не знаеш, има колеги които ги оставят на отворено дъно. Нещо подобно на това се получава. Как се пазят от неприятели? Както ще се пазят и в хралупата. Напада ги, взема си каквото му е необходимо и си тръгва.

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това не може да е пример за естествено състояние на пчелата.
    Защо да не е пример за естествено състояние на пчелата? Какво и е естественото състояние на пчелата? ПРИРОДНОТО ЛИ?

Никой не може да те убеди, че не може да се засели там. Ами ти малко ми се вижда, че си неубедим. Защо да не може да се засели? Какво му пречи? Може да се засели на един гол клон и да започне да изгражда пити там. Казваш ще умре. Дали? Аз съм намирал паднал кошер в пчелин който не е под постоянни грижи, разделен на две. Това март месец. Според мен този кошер го е бутнало животно или силен вятър. И в двете половини имаше майки и пило. Отворени кой знае от кога? Предполагам, че може и така да е изкарал зимата, което е по достоверното. Как са изкарали зимата? Примери много, клипове също. Просто се зарови в литературата, в интернет, чети и всичко ще ти се изясни.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Този път ще ти се обоснова, но следващия път като напиша "пълни глупости" отиваш и започваш да четеш. Разбрахме ли се? Та така: Как ще се пази от студ? Нима в кошера са на по - топло? Както знаеш или може и да не знаеш, има колеги които ги оставят на отворено дъно. Нещо подобно на това се получава. Как се пазят от неприятели? Както ще се пазят и в хралупата. Напада ги, взема си каквото му е необходимо и си тръгва.

Защо да не е пример за естествено състояние на пчелата? Какво и е естественото състояние на пчелата? ПРИРОДНОТО ЛИ?

Никой не може да те убеди, че не може да се засели там. Ами ти малко ми се вижда, че си неубедим. Защо да не може да се засели? Какво му пречи? Може да се засели на един гол клон и да започне да изгражда пити там. Казваш ще умре. Дали? Аз съм намирал паднал кошер в пчелин който не е под постоянни грижи, разделен на две. Това март месец. Според мен този кошер го е бутнало животно или силен вятър. И в двете половини имаше майки и пило. Отворени кой знае от кога? Предполагам, че може и така да е изкарал зимата, което е по достоверното. Как са изкарали зимата? Примери много, клипове също. Просто се зарови в литературата, в интернет, чети и всичко ще ти се изясни.
    Това изказване е еманация на българската пчеларска несъстоятелност. По-голяма щуротия не бях чел. Искаш да ми кажеш, че роя като излезне и ей тъй от кеф се заселил на открито? Кой ще го пази от вятър? Как ще регулира температурата на гнездото на открито? Винаги търси затворено място пчелата където да се засели да не е проста.

Страница 53 от 186 ПърваПърва ... 343515253545563103153 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •