Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
Слави,това не е съвсем така.Рояка е там най много от 2-3 дена.Аз виждам на почти всички далаци нектар и малко прашец.Медът е мед когато е запечатан(предимно).Освен това, малките роеве са предимно с млади майки(втораци,третаци),коит о могат да летят доста километри.Снимано е през деня,което ще рече,че половината пчели са на "нивата",което от своя страна ще рече,че рояка не е съвсем малък.На клон се заселват предимно,рояци със стари майки(над 2г).Аз дори не забелязах да има запечатано пило и дали изобщо има.А вибрациите са друго нещо.....
Не казвам че трябва да има запечатан мед.

В началото на клипа, до първата минута, се виждат пчели, и почти не се виждат питите от телата им. Това показва че пчелите строят пити от скоро, и изобщо не се интересуват от пашата. Аз не виждам летящи пчели в началото на филма, пчелите градят пити.
Аз не виждам нектар в питите. Виждам около 100 по-тъмни килийки, те може би са пълни с прашец, не знам. Виждам малко по-жълт восък в долната част на питите, но не виждам там нектар.
Прав си че майката е неоплодена.
Но това според мен е бродещ рой, който не си е намерил защитено място, преместил се е 2-3 пъти, и заради липса на подходящо място е започнал да гради там, където се е установил за последно. Иначе ще умре от глад, не може да си позволи ново преместване и търсене.