Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 460 от 683 ПърваПърва ... 360410450458459460461462470510560 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,591 до 4,600 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Снимка0410.jpg

Приготви си така вързани рамки. Напръскай ги с про-рой и ги допри до роя. Може да разбуташ пчелите с нещо или да ги тръснеш. Тези, които паднат на земята се вдигат във въздуха и отиват на рамките. Когато се посъберат може да напръскаш с вода. След окончателното им преминаване на рамките, така както са на пакет ги слагаш в сандъче, кошер или нещо временно. Ако имаш въпроси -питай.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Днешния ден, по свидетелство на комшията, е бил дъждовен. Превалявало е на 7 - 8 пъти минимум. Като пристигнах, не валеше, но беше мокро. Възможно ли е това по кошерите да са си рояци, но заради дъжда да са се лепнали на стените на кошерите?
    не са рояци рой излиза и между преваляванията

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Днешния ден, по свидетелство на комшията, е бил дъждовен. Превалявало е на 7 - 8 пъти минимум. Като пристигнах, не валеше, но беше мокро. Възможно ли е това по кошерите да са си рояци, но заради дъжда да са се лепнали на стените на кошерите?
    Не......... Тия дето висят им е тясно или топло. Някой тамазлъци работят нагоре. Някой надолу...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Агро винимавай рой жили ако е на високо и те подкара доде слежеш може и фира да дадеш /поне знам за един такъв случай/ не го знаеш от кога виси там миналата година един рой на крушата вися 12-13дена доде бега.Вземи предпазни мерки има роеловка нещо като кепче и като дръпнеш едно въже се затваря иначе с стръскването става.
    Един симпатяга ми каза че кога са на висока слага отрязано шише от минерална вода гърлото влиза в тръба и тръска и пчелите падат от тръбата в преносното сандъче ама нямам идея дали това е художествена фантастика или истина.
    За сложна подготовка няма време. Като облека два гащиризона един върху друг, пробвано, не могат да ме докопат. Долния е бояджийския. С ръкавици и високи обувки предполагам да отнеса най-много 4-5 жила. На толкова държа, пробвано, на повече съм алергичен.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    пръскай ги с вода.
    Да. Аз веднъж когато бях по - глупав, не че сега съм по - умен, така започнах да го пръскам един рояк с вода, че в книгите така пишело, както и ти си прочел, но предполагам не си правил, но все пак даваш съвет. Та така де. Рояка ме изгледа, зачуди се на акъла ми, тегли ми една майна и замина да си виси някъде на друго място. Та извода е: - действай веднага и категорично в затворено пространство./кашон, чувал, тръвна, кошер/. Седмия днес го набутах в една три литрова бутилка от Кола - нямаше в какво и това ми попадна под ръка.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Снимка0410.jpg

Приготви си така вързани рамки. Напръскай ги с про-рой и ги допри до роя. Може да разбуташ пчелите с нещо или да ги тръснеш. Тези, които паднат на земята се вдигат във въздуха и отиват на рамките. Когато се посъберат може да напръскаш с вода. След окончателното им преминаване на рамките, така както са на пакет ги слагаш в сандъче, кошер или нещо временно. Ако имаш въпроси -питай.
    Това според мен е най - тъпия и труден, отнемащ време начин.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    За сложна подготовка няма време. Като облека два гащиризона един върху друг, пробвано, не могат да ме докопат. Долния е бояджийския. С ръкавици и високи обувки предполагам да отнеса най-много 4-5 жила. На толкова държа, пробвано, на повече съм алергичен.
    Тогава прилагай на Слънчо фокуса-чел е Котаракът в чизми

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    На чувала се слага един по - дебел тел на отвора като се пришива. Към тази тел може да прибавиш и дръжка за по - далечно разстояние. Като го тръснеш в чувала само завърташ обръча на 90 градуса и няма излизане. След това може и да го вържеш и да го караш където си искаш. Има още една тайна, но не знам дали ще ме питаш за нея?

Аааа, за тайни работи не питам. На който му е на сърце, сам ги казва. А кепче от чувал ще си направя по описания от теб начин още сега, да е готово за сутринта. Само дето няма време, игла и конец за пришиване, та просто ще мушкам дебелата тел през плетката на чувала по-нагъсто, ще свърши работа мисля.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    .... така започнах да го пръскам един рояк с вода, че в книгите така пишело, както и ти си прочел, но предполагам не си правил, но все пак даваш съвет.
    Пак ли трябва да убеждавам някого. Давам съвети за неща ,които съм правил. За последно беше преди седмица.
    пп. беше интересен случай, мога да го разкажа.

пп. видях и следващия ти пост.Можеш да се дразниш колкото искаш. Нали си мод.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    най-много 4-5 жила. На толкова държа, пробвано, на повече съм алергичен.
    Щом издържаш на 5 ужилвания, не си алергичен. Осъзнай разликата между защитна реакция на организма и алергия. Иначе по правило рой не жили. Нооо има и изключения, както всяко правило.

Страница 460 от 683 ПърваПърва ... 360410450458459460461462470510560 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •