Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Сам дали ще мога да държа чувала отворен и да смитам едновременно пчелите вътре? Или направо с шепата и в чувала? Или пък да обгърна с устата на чувала роя и да се опитам да го отръскам вътре?
    Агро винимавай рой жили ако е на високо и те подкара доде слежеш може и фира да дадеш /поне знам за един такъв случай/ не го знаеш от кога виси там миналата година един рой на крушата вися 12-13дена доде бега.Вземи предпазни мерки има роеловка нещо като кепче и като дръпнеш едно въже се затваря иначе с стръскването става.
    Един симпатяга ми каза че кога са на висока слага отрязано шише от минерална вода гърлото влиза в тръба и тръска и пчелите падат от тръбата в преносното сандъче ама нямам идея дали това е художествена фантастика или истина.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Агро винимавай рой жили ако е на високо и те подкара доде слежеш може и фира да дадеш /поне знам за един такъв случай/ не го знаеш от кога виси там миналата година един рой на крушата вися 12-13дена доде бега.Вземи предпазни мерки има роеловка нещо като кепче и като дръпнеш едно въже се затваря иначе с стръскването става.
    Един симпатяга ми каза че кога са на висока слага отрязано шише от минерална вода гърлото влиза в тръба и тръска и пчелите падат от тръбата в преносното сандъче ама нямам идея дали това е художествена фантастика или истина.
    За сложна подготовка няма време. Като облека два гащиризона един върху друг, пробвано, не могат да ме докопат. Долния е бояджийския. С ръкавици и високи обувки предполагам да отнеса най-много 4-5 жила. На толкова държа, пробвано, на повече съм алергичен.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    За сложна подготовка няма време. Като облека два гащиризона един върху друг, пробвано, не могат да ме докопат. Долния е бояджийския. С ръкавици и високи обувки предполагам да отнеса най-много 4-5 жила. На толкова държа, пробвано, на повече съм алергичен.
    Тогава прилагай на Слънчо фокуса-чел е Котаракът в чизми

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    най-много 4-5 жила. На толкова държа, пробвано, на повече съм алергичен.
    Щом издържаш на 5 ужилвания, не си алергичен. Осъзнай разликата между защитна реакция на организма и алергия. Иначе по правило рой не жили. Нооо има и изключения, както всяко правило.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Щом издържаш на 5 ужилвания, не си алергичен. Осъзнай разликата между защитна реакция на организма и алергия. Иначе по правило рой не жили. Нооо има и изключения, както всяко правило.
    От толкова само се подувам локално и ми минава след три дни. При повече развивам тотално зачервяване и обриви на голяма площ и се налага да почвам лечение с хапчета. Кръвния ми тест за алергия излиза като на много алергичен, кожния е на границата между норма и алергия. Исках да повторя кръвния тест, ама пусто не оставам дълго, без да ме заковат поне веднъж, та ще остане за зимата.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •