Получило се е заради сушата. Ако Август е имало нещо цъфтящо и някаква поддържаща паша, положението вероятно да е било друго. Това според мен де.
П.П. И аз не пипам плодниците. Даже тая година август съвсем ги “заебах“......и съм доволен.
Получило се е заради сушата. Ако Август е имало нещо цъфтящо и някаква поддържаща паша, положението вероятно да е било друго. Това според мен де.
П.П. И аз не пипам плодниците. Даже тая година август съвсем ги “заебах“......и съм доволен.
За храна пчелите използват мед,перга и вода.Милиони години са карали само на това и продължават да го правят......
Ако подхранвам,независимо от целта на подхранването,подхранвам предимно със суха захар или захарен сироп.Ако давам мед-им го давам направо с рамката.Но за да подхранваме със мед е необходимо преди това да го извадим и,и,и....Освен това с мед могат да се вкарат болести.Затова,ако ще се подхранва с мед по-добре не го вади от кошера.....
А разликата м/у захарта и меда,погледнато от моята камбанарийка е,като разликата м/у водата и виното.Водата е като готовата храна-мед,а виното е захарта..........
И един също мн важен момент за,който Данчо вече писа и заради,който 99,9% от пчеларите са станали такива е разликата в цената на двата продукта..
Определено захарта ми е фаворит...
Ако в природата липсва прашец, преработката на захар изтощава пчелите! Зимните пчели, за да са здрави, студоустойчиви и дългоживеещи, не бива да са преработвали захарен сироп. Затова, най-късно до 15 септември трябва да се прекрати подхранването със захарен сироп. След тази дата е за предпочитане подхранването с инвертиран сироп или твърда храна с добавени протеини и витамини.
Както казва един колега- взимат ли сироп, давам! А иначе зимните ми пчели, постоянно преработват захар. Суха, мокра- всякаква!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Според мен тези въпроси са един от фундаментите на успешното пчеларстване тези които зависят от нас. От количеството храна като запас и като подхранване зависи силата на пчелното семейство чрез регулиране на яйцеснасянето и отглеждането на пило. Но трябва да се спазва както Ванката е конкретезирал Кога? С какво ? Колко?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))