Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 34 от 107 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 331 до 340 от общо 1063
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това сигурно ли е? Познат беше третирал с ленти както IVO_3 и виждя 1-2 акара по пчелите, махна лентите и третира с перицин и сега не пада нищо въпреки силния препарат.
    При силно опраразитяване се виждат по няколко акара по пчелите.
    Честно казано, малко ме стреснаха някои колени.До сега не сьм третирал с друго освен на пролет с варотом,а есен варостоп.Така сьм вече 4 години.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Иво, няма да те агитирам да спреш да третираш, но ако го правиш те съветвам да редуваш препаратите. и ако може наблягай на органичните киселини. А тимола го забрави.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Честно казано, малко ме стреснаха някои колени.До сега не сьм третирал с друго освен на пролет с варотом,а есен варостоп.Така сьм вече 4 години.
    Флувалинатът /Варотом / изобщо не е ефективен затова имаш проблеми с акара, забрави го този препарат. Ти третираш пролетта и си спокоен, а в същност семействата ти са доста опаразитени и колкото и добър препарат да сложиш края на лятото и началото на есента трудно ще ги изчистиш. Важното е Варостопа да успее да помогне на семейството да излюпи достатъчно здрава пчела и майката да спре да снася, като няма пило ще може да ги изчистиш напълно с оксалова или мравчена киселина. Четири години Варостопа на есен те е спасявал.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Флувалинатът /Варотом / изобщо не е ефективен затова имаш проблеми с акара, забрави го този препарат. Ти третираш пролетта и си спокоен, а в същност семействата ти са доста опаразитени и колкото и добър препарат да сложиш края на лятото и началото на есента трудно ще ги изчистиш. Важното е Варостопа да успее да помогне на семейството да излюпи достатъчно здрава пчела и майката да спре да снася, като няма пило ще може да ги изчистиш напълно с оксалова или мравчена киселина. Четири години Варостопа на есен те е спасявал.
    Сменях ги за да не ставали резистентни акарите.Нали така пише по книгите.Но може би в известна степен са ме спасявали строителните рамки.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Сменях ги за да не ставали резистентни акарите.Нали така пишет по книгите.Но може би, са ме спасявали строителните рамки.
    Различни търговски наименования, но с еднакъв генеричен препарат или с един и същ механизъм на действие. Ако човек изпие по едно хапче Асперан, едно Рувексин, Ацетизал, Тромбо АСС, Унирекс, Аспетин.... надявам се схванахте идеята....., ще нагълта една шепа хапчета, но в крайна сметка ще е изпил все едно и също ( е, донякъде) - все е Аспирин.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Според мен СР е едно от най-добрите средства в борбата с акара.Дори по-добро от третирането.Това те е спасявало в голяма степен според мен.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.

Smile

Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Различни търговски наименования, но с еднакъв генеричен препарат или с един и същ механизъм на действие. Ако човек изпие по едно хапче Асперан, едно Рувексин, Ацетизал, Тромбо АСС, Унирекс, Аспетин.... надявам се схванахте идеята....., ще нагълта една шепа хапчета, но в крайна сметка ще е изпил все едно и също ( е, донякъде) - все е Аспирин.
    Много, много некоректно обобщение.Флувалинат , флуметрин са синтетични пиретроиди.Но не значи , че са едно и също.И досега още виси въпроса ми за конкретни известни изследвания за резистентност към флуметрин.Общите приказки и разсъждения , колкото и истински да изглеждат не са факти.За съжаление. Дай нещо различно от лично убеждение.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Не са лични убеждения. Просто след определен момент на излагане на една и съща информация ми писва. Аз не съм ви даскал за да ви набивам знанията в главата. Който иска да провери достоверността на едно твърдение ще ТРЯБВА ДА СЕ ПОТРУДИ, вместо да дава контра и мързеливо да чака отсрещната страна да го убеди в противното.

И този ред на мисли ето ти някои въпроси, върху които да се упражняваш:
    Защо няма конкретни изследвания за негативното влияние на Флуметрин върху пчелите; защо няма изследвания доказващи наличието на резистентност на вароа към Флуметрин, като в същото време има е пълно с изследвания за Флувалината ?
    Защо в държавите, където е вече акарите са придобили резистентност към Флувалинат, се е наложило регистрирането на (позволяването им за употреба) препарати на базата на Амитраз и Кумафос, но не е Флуметрин?
    Защо има доказано съществуване на кръстосана резистентност между препаратите Флувалинат и Амитраз, но не и между Флуметрин и Флувалинат?

Зуница, понеже казваш че Флуметрин и Флувалинат не са един и същ препарат - съгласен съм, обаче кажи ми каква е разликата между тях?
    Ако успееш да отговориш на този въпрос, аз ще ти кажа каква е разликата между Метандростенолон (първия в света стероид) и Метандиенон.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Колега, scutellator, от дълго време очаквам отговор от вида:
    Научен колектив от световно известен или пък не толкова известен институт или учен в резултат на дългогодишен труд достигна до извода че, "Спрямо синтетичният пиретроид флуметрин е изградена резистентност".Или пък мъничко линкче към намека, дори на някой "мастит" американски пчелар , че флуметрин-а не става за борба с акара.
    Да ама не...Вместо това само публицистика.Първо твърдиш , че сестрата на някой е... пък после искаш той да докаже, че няма сестра. Не е сериозно...
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Иво, няма да те агитирам да спреш да третираш, но ако го правиш те съветвам да редуваш препаратите. и ако може наблягай на органичните киселини. А тимола го забрави.
    Юрий,нямам нищо против да ме агитираш за третирането.След това аз ще преценя.

Страница 34 от 107 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •