Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Когато забележиш акар дори на една пчела, опаразитяването е критично.
    Това сигурно ли е? Познат беше третирал с ленти както IVO_3 и видя 1-2 акара по пчелите, махна лентите и третира с перицин и сега не пада нищо въпреки силния препарат.
    При силно опраразитяване се виждат по няколко акара по пчелите. Аз това лято също видях на един кошер 2 акара и веднага напръсках само него с ОК още преди да почна да третирам останалите и резултата беше само 3 акара на дъното след 2 дена.
    Така че не знам колко е оправдано заради един видян акар да се тровят пчелите отново с друг препарат, евентуално 1 семейство контролно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това сигурно ли е? Познат беше третирал с ленти както IVO_3 и виждя 1-2 акара по пчелите, махна лентите и третира с перицин и сега не пада нищо въпреки силния препарат.
    При силно опраразитяване се виждат по няколко акара по пчелите.
    Честно казано, малко ме стреснаха някои колени.До сега не сьм третирал с друго освен на пролет с варотом,а есен варостоп.Така сьм вече 4 години.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Иво, няма да те агитирам да спреш да третираш, но ако го правиш те съветвам да редуваш препаратите. и ако може наблягай на органичните киселини. А тимола го забрави.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Иво, няма да те агитирам да спреш да третираш, но ако го правиш те съветвам да редуваш препаратите. и ако може наблягай на органичните киселини. А тимола го забрави.
    Юрий,нямам нищо против да ме агитираш за третирането.След това аз ще преценя.

Ами какво да ти кажа. Аз не го правя и не мисля да го правя. До кога пчелите ще успяват да се справят сами само времето ще покаже.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ами какво да ти кажа. Аз не го правя и не мисля да го правя. До кога пчелите ще успяват да се справят сами само времето ще покаже.
    Последен въпрос. Виждал ли си акари по пчелите?

За последните 3 години, това лято видях 1 в една отводка. Беше в периода преди нейната майка да започне да снася. Това разбира се не значи че няма. Миналата година разпечатвах търтеево пило в няколко кошера и не видях акари. Тази не съм се занимавал.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Честно казано, малко ме стреснаха някои колени.До сега не сьм третирал с друго освен на пролет с варотом,а есен варостоп.Така сьм вече 4 години.
    Флувалинатът /Варотом / изобщо не е ефективен затова имаш проблеми с акара, забрави го този препарат. Ти третираш пролетта и си спокоен, а в същност семействата ти са доста опаразитени и колкото и добър препарат да сложиш края на лятото и началото на есента трудно ще ги изчистиш. Важното е Варостопа да успее да помогне на семейството да излюпи достатъчно здрава пчела и майката да спре да снася, като няма пило ще може да ги изчистиш напълно с оксалова или мравчена киселина. Четири години Варостопа на есен те е спасявал.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Флувалинатът /Варотом / изобщо не е ефективен затова имаш проблеми с акара, забрави го този препарат. Ти третираш пролетта и си спокоен, а в същност семействата ти са доста опаразитени и колкото и добър препарат да сложиш края на лятото и началото на есента трудно ще ги изчистиш. Важното е Варостопа да успее да помогне на семейството да излюпи достатъчно здрава пчела и майката да спре да снася, като няма пило ще може да ги изчистиш напълно с оксалова или мравчена киселина. Четири години Варостопа на есен те е спасявал.
    Сменях ги за да не ставали резистентни акарите.Нали така пише по книгите.Но може би в известна степен са ме спасявали строителните рамки.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Сменях ги за да не ставали резистентни акарите.Нали така пишет по книгите.Но може би, са ме спасявали строителните рамки.
    Различни търговски наименования, но с еднакъв генеричен препарат или с един и същ механизъм на действие. Ако човек изпие по едно хапче Асперан, едно Рувексин, Ацетизал, Тромбо АСС, Унирекс, Аспетин.... надявам се схванахте идеята....., ще нагълта една шепа хапчета, но в крайна сметка ще е изпил все едно и също ( е, донякъде) - все е Аспирин.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •