Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 30 от общо 327

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Остават ми много летвички и се чудя как да ги използвам. Накрая почти нищо не се губи, но търся начин да ги използвам по-добре.
    Че... искам да попитам хората с повече опит в дърводелството дали са слепвали малки летви и заслужава ли си труда, времето и лепилото.
    Остават ми най-често летви 15-35мм х 25-30мм. Идеята ми е да ги слепвам и да ги вкарам в кошерите като слепена плоскост. Знам, че някой ги използват за рамки, но не си заслужава да правя рамки от такива малки летви, защото се правят една по една.
    Че...моля за мнение от колегите с повече опит.
    При тези цени на чамовия материал всичко си намира мястото . В момента от подобни маломерни летви ще си направя рамките за прашецоуловителя ! А бе мизерия ,ама нали трябва да се пази и гората !

http://postimg.org/gallery/2uj3yprse/

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    При тези цени на чамовия материал всичко си намира мястото . В момента от подобни маломерни летви ще си направя рамките за прашецоуловителя ! А бе мизерия ,ама нали трябва да се пази и гората !

http://postimg.org/gallery/2uj3yprse/
    На мен почти нищо не ми остава ако добре сметна материала, но просто от тези малките не си заслужава да се правят рамки и остава да ги включа някъде другаде.
    Затова питам кой как ги използва и дали си заслужава да се лепят и използват като плоскост.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Саше 38, много те моля ако имаш възможност да качиш някоя снимка или линк на тези плъзгачи които си си купил. Опитах в сайта на ТЕКА но нищо не можах да намеря.
    Предварително БЛАГОДАРЯ. Може аз да не съм достатъчно в час с компютрите,
    знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев

Дамяне, аз съм правил такива, но от малко по-големи парчета. Лепил съм с Ц 300( мисля че това беше за дърво). Ползвам ги вече около 15 години. Правих го защото нямах друг материал тогава. Ако разполагаш с време, мисля че си заслужава.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Саше 38, много те моля ако имаш възможност да качиш някоя снимка или линк на тези плъзгачи които си си купил. Опитах в сайта на ТЕКА но нищо не можах да намеря.
    знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев
    В сайта на Тека не ги намерих снимани.Мойте са на вилата,ето ти линк към същите http://www.online-furnish.com/produc...&idarticles=98

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев
    И две снимки от вилата.Тия са 50 сантиметрови-
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150325_155215.jpg
Прегледи:      557
Размер:	169.4 KB
ID:	3846Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150325_155317.jpg
Прегледи:      553
Размер:	140.9 KB
ID:	3847

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Корчев, ти както го обясни си представях мотор с диск. Добра ти е машинката, много хора в България работят с къде-къде по-малко.
    Имаш ли вързани кондензатори към мотора? Исках да видя и лагерите с черупките колко са широки, защото правя едни изпълнения тука...
    Колелцата са от голяма помощ , но имат ли стопери и има ли клатушкане. Единят циркуляр го мъкнем трима човека на ръчна количка и е голям зор.
    Нищо му няма на циркуляра щом ти върши работа! Ще го оправяш в безделните месеци
    И кошерите стават добре!
    Ти ако видиш първия кошер(ковчег) дето се мъчихме да го правим с един приятел направо ще паднеш от смях.
    Забравихме, че трябва фалцове да правим. Дървото се сви и се отвориха едни дупки дето и дебела мишка ще влезе. Дъските ги минахме една по една на много скъп вертикален циркуляр с нов диск и подрезвачи - Дрън-дрън, дървото като е кофти за нищо не става.
    Хайде сега по една дъска в ъглите и така и си остана неизползваем лежак с отделно дъно
    Каквато и да е машината, ако майстора или материала не стават...

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Колеги извинявайте ако съществува такъв въпрос, но не успях да открия подобно нещо. Понеже знам, че в природата пчелите се хващат само за широколистни дървета, а в повечето случай изработваните кошери са от иглолистен материал, искам да попитам това само заради цената ли е или има и друга причина. Като тежина или изолация например. Същото се отнася за направата и на рамките. Виждал съм неща направени от дъб или бук и са станали твърди като камък т.е. мисля си, че такива кошери или рамки може да станат "вечни".

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от XAHKPYM Виж публикацията
    Колеги извинявайте ако съществува такъв въпрос, но не успях да открия подобно нещо. Понеже знам, че в природата пчелите се хващат само за широколистни дървета, а в повечето случай изработваните кошери са от иглолистен материал, искам да попитам това само заради цената ли е или има и друга причина. Като тежина или изолация например. Същото се отнася за направата и на рамките. Виждал съм неща направени от дъб или бук и са станали твърди като камък т.е. мисля си, че такива кошери или рамки може да станат "вечни".
    Ти сам си отговори на въпросите. Цена и маса (тежест).
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •