Здравейте .Да попитам някой лекувал ли си е акомулатотора по този начин или аз нещо не съм доразбрал ?
https://www.youtube.com/shorts/bbsGZmpDJ_4
Здравейте .Да попитам някой лекувал ли си е акомулатотора по този начин или аз нещо не съм доразбрал ?
https://www.youtube.com/shorts/bbsGZmpDJ_4
Здравейте.
Вчера гледах няколко клипчета на коли които са на газ. В едното клипче колата беше като моята моно инжекция. Говорещия каза че при регулировката на газовата уредба трябва да се регулират и тези три клапана или там каквотао са. Има ли запознати които да знаят какви са тези неща и как се преви регулировка ? Или поне да каже каква е тяхната роля при работа на двигателя ?
Не виждам добре какво има на снимките. Не е по-различно от кола на карбуратор с обикновен изпарител. Може да са допълнили симулатор за ламбда сондата. Реглаж на око се прави на ухо))
Здравей, и аз нямам опит от тези технологии .От години не съм се занимавал с двъгатели. Оня от клипа каза че това смукателната тръба било някакъв датчик за вакум .
Другото което стърчи на изпускателнире тръби предполагам че задейства автоматичния смукач. Защото сутрин когато запали оборотите са по високи .
А това черното което прилича на предпазител не знам какво е ?
Писах да ми пратят по ясни снимки.
Колата се оказа че с компютър . Аз предполагах че като е толкова стара ще е без компютър .
Когато бях при газажията той ми каза че газовите уредви са капризни от към токовите.
Купих му чисто нов изпарител . Италиански . Електронен.
Не знам ако му забия един обикновен карбуратор дали ще запали?
Ползвам я като работна. Има теглич. И ремарке ще тегли.
Това е пълнеж.
Аз следя едни клипове където си карат колите на вода. Попаднах на един който твърди че вече 7 години нямал резервоар и карал само на вода .
Не знам до колко е вярно това нещо но доста такива клипове се появиха напоследък .Дори започнаха да предлагат и генератори за водород.
Това, за което говориш на всумкателния колектор, вероятно е дебитомер, а на изпускателната тръба ламбда сонда. Това са датчици, които подават сигнал на компютъра, за определяне на количеството гориво, което е необходимо. А за водата е вярно, нарича се водородна клетка и я е измислил българин. https://www.google.com/search?gs_ssp...obile&ie=UTF-8
Да. Компютъра получава сигнал от датчика на коляновият вал.
https://nag.bg/blog/za-kakvo-sluzhi-...olyanoviya-val
По нагоре беше писа, че си на газ. Смени ли си свещите и кабелите към тях. Първо се почва от там.
По принцип в съвременните двигатели, съоръжени с компютри, има много датчици, които подават сигнали към компютъра, който пък определя какво, кога, как, колко и т.н да направи.
Здравей . Да на газ е колата . Не знам дали са сменяни свещите и техните кабели. Има превързано едно кабелче към един от кабелите на свещите. Когато изкачвам голям наклон правя проба като обръщам от газ и бензин. Има съвсем малка разлика. Това го свързвам с износване на двигатела . Когато съм на път и сменям скоростите оборотите падат бавно а някой път и не на пълно .Притеснявам се че ми заминава скоростната кутия. Явно някой датчик е заминал .Както писах по горе тя ми е работна кола . Което ще рече че за работна кола има прекалено много кабели . От това което си ми пратил да чета подразбирам че този датчик на зъбното колело пали и гаси двигатела.
Ако не ти представлява трудност и имаш под ръка някоя статия за устройството на запалителната система на тези моно и полу моно ще съм много благодарен.
Нека първо обясня - бензиновите двигатели по отношение на горивната система са: карбураторни, моноинжекцион и пълен инжекцион. Това привързаното кабелче, за което казваш, вероятно е кабела, който подава сигнал на копчето за промяна на горивото - газ или бензин. То влияе при работа на газ. Няма да се впускам в подробности. Това, което споделяш като недостатъци за оборотите, ако се случва, когато си на газ, то на 99% съм сигурен, че причината е изпарителя на газовата уредба. А за датчика на коляновият вал не си прав. Ако има проблем с някой от многото датчици на автомобила, то ще има или аномалия в работата на двигателя или просто няма да работи. За да се открие кой датчик създава проблеми, то трябва да се свърже диагностичен софтуер, който ще даде някаква насока. Другият вариант е проба-грешка сменяйки един по един датчиците, но не ти го препоръчвам.
Статия сега не ми се търси, но за да одмислиш някои неща, трябва да си запознат с принципа на работа на двигателя с вътрешно горене. Абе не е толкова просто.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))