Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 297 от 677 ПърваПърва ... 197247287295296297298299307347397 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,961 до 2,970 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Не ги мисли. Остави ги няколко месеца на спокоиствие. Утре-други ден като се покаже слънцето ще ги видиш даже че излизат навън, не само до хранилката.
    П.П. Все ми се иска да има някоя тема за живота на пчелното семейство през годината.... По месеци, по сезони, ако трябва и по дни. Ама написана от учен човек. Който е работил в институт например...знам ли. Да е изследвал, да е писал книги.... Доказан човек. Всъщност, може и да се препише от него, но да има някаква тема по въпроса.....
    Вальо, такъв човен няма да се намери по простата причина , че веднага ще бъде оплют и наритан от изявени специалисти.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аз темата да ти я създам, но представяш ли си как ще се получи това по сезони, по месеци, че и по дни. По - голямо мазало от тази тема няма да има.
    Намерих такава тема. В “пчеларски технологии“- “календар на пчеларя“. Но колегите са спрели до м. Април. Ако искат, нека продължат Моля. Мисля, че ще е добре за млади и начинаещи. Пък и за по-напреднали. Не може да се помни всичко наизуст, нужно е да се подсещаме понякога.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Мед мед ражда.Филмът е имено работа на пчелина по месеци.https://www.youtube.com/watch?v=RZ7FbgbCpJc

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    ,не знам какво да мисля.
    Нищо! Само че,за какво кълбо говориш? Вечер–да.Но денем–не.Днес,10.38ч. си фъркат все едно е ранна пролет–температура на сянка/там е т–ра/ 8–9гр. И дори си носят прашец–мръсно бял до жълтакъво.Предполагам че има още цъфнала бамя.Вятъра,силен –север,североизток.Не очаквах такава активност.ИЗНЕНАДАН СЪМ.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Темата е за Северозападния район, тук от 15 - 20 дни почти всеки ден вали, напоследък и мъгли се спускат пчелите много рядко излизат да се облитат....

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Темата е за Северозападния район,
    Да,колега! Това уточнение го прочетох преди да пиша своя пост.Но явно сте пропуснали поста на колегата с 6 –те градуса.Това е причината да му дам пример какво правят и при 8 градуса.Просто,притеснения та му са напразни.Знаете ли как минават тези 4 месеца с постоянно глождещата те мисъл–Защо бяха в хранилката при тази ниска температура? Живи ли са? Те, това ми беше идеята,да го успокоя,но завоалирано.А сега какво?Директно в кокъла.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    След 20тина дена гадно време, днес приятен слънчев ден. Нямах работа на пчелина, но си взех едно кафе и отидох да го изпия там да им се порадвам, че ми беше домъчняло. Направиха по няколко облитания и постиха каквото имаше за чистене.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    И аз обиколих пчелите днес да видя как са след драматичното превозване преди няколко дни в мъглата и дъжда. По външни признаци всичко беше наред, в сряда и четвъртък го дават по топло, ще вадя лентите и ще третирам с нозевит и ще ги погледна бегло и вътре как са ....

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    В събота сутринта минус 5 градуса. Така коментираха приятелчетата в кафето. Външните чешми бяха замръзнали, също и водата при животните в съдинките.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Lenovo_A1000_IMG_20161112_143519.jpg
    Варовития ми кошер.

Страница 297 от 677 ПърваПърва ... 197247287295296297298299307347397 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •