Катери се по стената като катерица.
Катери се по стената като катерица.
Не е таралеж. Отгледахме таралежче в къщи и му познавам 'следите'. На това не му стигна ливадата и се е качило на 35-40см дънер, също и на каменна мивка за да си остави маркера. Ще снимам този уикенд, просто не се сетих.
Миналата година декември умря един кошер,и реших да оставя рамките с меда в сандъка.Затворих мишият предпазител напълно /за да не го разграбят пчелите/ и го забравих.Напролет белката беше разкъсала мрежата на дъното/размер 15/15 см/ и изяла всичкият мед. Восъка,летвите и тела бяха разпръснати наоколо.Останалите живи кошери не бяха атакувани-не подценявайте белката-тя е страшно животно.Иначе изпражненията и са по почти всички капаци в пчелина.
Ако искаш да ги заловиш, жертваш 10-15 кг мед. Сипваш в по голяма тенджера меда и я оставяш отворена вечерта в някоя стая или навес кадето се разхождат. Влезе ли вътре меда зацапва космите му и няможе да излезе, натискаш му с пръчка главата да се удави в меда. Хвърляш го и оставяш тенджерата на същото място без да бараш нищо. Брат ми тази пролет така 5 бр ги издави, всяка вечер влизаше по едно. Предните две зими му бяха изгризали сумати кошери.
Тази сутрин хвърлих бегъл поглед през стъклата.На почти всички,беа най слабите, горния край на кълбата са в хранилките(мюлерови),не знам какво да мисля.
Не ги мисли. Остави ги няколко месеца на спокоиствие. Утре-други ден като се покаже слънцето ще ги видиш даже че излизат навън, не само до хранилката.
П.П. Все ми се иска да има някоя тема за живота на пчелното семейство през годината.... По месеци, по сезони, ако трябва и по дни. Ама написана от учен човек. Който е работил в институт например...знам ли. Да е изследвал, да е писал книги.... Доказан човек. Всъщност, може и да се препише от него, но да има някаква тема по въпроса.....![]()
Валка не бързай толкова и това време ще дойде сега съм на майките.
В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))