Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Тази сутрин хвърлих бегъл поглед през стъклата.На почти всички,беа най слабите, горния край на кълбата са в хранилките(мюлерови),не знам какво да мисля.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    ,не знам какво да мисля.
    Нищо! Само че,за какво кълбо говориш? Вечер–да.Но денем–не.Днес,10.38ч. си фъркат все едно е ранна пролет–температура на сянка/там е т–ра/ 8–9гр. И дори си носят прашец–мръсно бял до жълтакъво.Предполагам че има още цъфнала бамя.Вятъра,силен –север,североизток.Не очаквах такава активност.ИЗНЕНАДАН СЪМ.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Темата е за Северозападния район, тук от 15 - 20 дни почти всеки ден вали, напоследък и мъгли се спускат пчелите много рядко излизат да се облитат....

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Темата е за Северозападния район,
    Да,колега! Това уточнение го прочетох преди да пиша своя пост.Но явно сте пропуснали поста на колегата с 6 –те градуса.Това е причината да му дам пример какво правят и при 8 градуса.Просто,притеснения та му са напразни.Знаете ли как минават тези 4 месеца с постоянно глождещата те мисъл–Защо бяха в хранилката при тази ниска температура? Живи ли са? Те, това ми беше идеята,да го успокоя,но завоалирано.А сега какво?Директно в кокъла.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    След 20тина дена гадно време, днес приятен слънчев ден. Нямах работа на пчелина, но си взех едно кафе и отидох да го изпия там да им се порадвам, че ми беше домъчняло. Направиха по няколко облитания и постиха каквото имаше за чистене.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    И аз обиколих пчелите днес да видя как са след драматичното превозване преди няколко дни в мъглата и дъжда. По външни признаци всичко беше наред, в сряда и четвъртък го дават по топло, ще вадя лентите и ще третирам с нозевит и ще ги погледна бегло и вътре как са ....

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    В събота беше прекрасно време и реших да отида на пчелина да нагледам кошерите.Отидох по обяд , а температурата на въздуха беше 14 градуса.Направих преглед на всички кошери и установих , че имат достатъчно мед за изкарване на зимата.Влага нямаше , пък и от какво ли да има , кошерите са на завет и на припек , нямаше такива валежи , а от мъглите не може да влезе толкова влага.Беше ми много кеф , липсваше ми това удоволствие което изпитва човек при тази дейност! С нетърпение очаквам пак някой хубав ден за да отида на пчелина.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Контролните листове след третирането с ОК показаха 100-тина акара при мен при семействата на 1 или повече сезона, и над 200 акара при тазгодишните отводки. Не успях да ги третирам август, единствено съм борил акара тази година със строителна рамка в началото на лятото, когато почти нямаше акар в търтеевото пило(явно резултат от третирането миналата година по това време с ОК).
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Можеш да очакваш повишена зимна смъртност и със 100% сигурност бавно развитие на пролет и евентуално още смъртност.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •