Да , хваща боя ( блажна )Но силикона трябва да бъде акрилен задължително.Аз лично не ползвам разредител за боя , а разреждам с бързо съхнещ безир.Две ръце и си готов На първа ръка слагаш повече безир , един вид грунд.
Да , хваща боя ( блажна )Но силикона трябва да бъде акрилен задължително.Аз лично не ползвам разредител за боя , а разреждам с бързо съхнещ безир.Две ръце и си готов На първа ръка слагаш повече безир , един вид грунд.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Така и смята да правя,нищо не губя.
Акрилният силикон изсъхва ли, има наблюдения че си остава мек , но не съм напълно сигурен в това.Първоначално публикувано от спартак
Не Митко, изсъхва доста бързо и остава твърд.Но си купи от руския по - добър е от турския .
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
Аз имам някакъв акрилен силикон, трябва да проверя какъв е и ще пробва рецептата с безира![]()
Чудя се какъв цвят да си боядисам кошерите, в книгите пише че пчелите разпознават най добре синьо, зелено и жълто, но преди месеци гледах един филм по National Geographic и там развенчаха този мит.
Правиха опити и установиха че се ориентират от геометрични фигури и разположение на предмети.
Докато при смяната на цветовете въобще не реагираха.
На мен лично ми допада синият и жълтият цвят, така съм ги наредил и в ред един след друг син и жълт и мисля че стоят много добре по този начин.Белият цвят също е подходящ.
Пчелите се ориентират и по заобикалящага ги среда но и по цвета на кошерът им.Сам трябва да прецениш как да си ги боядисаш, според определените цветове които те разпознават,но незабравяй че е добре да радват окото ти да изглежда добре подреден и красив така да се каже.
Колеги, някой ползвал ли е бои на "СЕЛТ" ООД гр.Пловдив и ако да какви са ви отзивите?
http://www.selt.bg/
Това, което съм написал за боята, съм го чел в спецификациите от производителите. Говорил съм и с технолози.... Старата дограма вкъщи беше боядисана с автоемайл лак. Отново напомням - важно е какво има под боята!
Няма по-добро от течната гума! За дърво,фибран даже и на плаките хваща.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))