Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 19 ПърваПърва ... 816171819 ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 384

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Да , хваща боя ( блажна )Но силикона трябва да бъде акрилен задължително.Аз лично не ползвам разредител за боя , а разреждам с бързо съхнещ безир.Две ръце и си готов На първа ръка слагаш повече безир , един вид грунд.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Ами щяхме да ти огтоворим на въпросите, ако беше нормално да се правят кошери от този материал. Така или иначе си започнал с експериментите, продължавай нататък и си отговори на въпросите ?
    Според мен от такъв материал може да се правят само временни неща, като оплодни сандъчета , капани за роеве и преносими сандъчета.

Така и смята да правя,нищо не губя.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от спартак
    Да , хваща боя ( блажна )Но силикона трябва да бъде акрилен задължително.Аз лично не ползвам разредител за боя , а разреждам с бързо съхнещ безир.Две ръце и си готов На първа ръка слагаш повече безир , един вид грунд.
    Акрилният силикон изсъхва ли, има наблюдения че си остава мек , но не съм напълно сигурен в това.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Не Митко, изсъхва доста бързо и остава твърд.Но си купи от руския по - добър е от турския .
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Аз имам някакъв акрилен силикон, трябва да проверя какъв е и ще пробва рецептата с безира

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Чудя се какъв цвят да си боядисам кошерите, в книгите пише че пчелите разпознават най добре синьо, зелено и жълто, но преди месеци гледах един филм по National Geographic и там развенчаха този мит.
    Правиха опити и установиха че се ориентират от геометрични фигури и разположение на предмети.
    Докато при смяната на цветовете въобще не реагираха.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    На мен лично ми допада синият и жълтият цвят, така съм ги наредил и в ред един след друг син и жълт и мисля че стоят много добре по този начин.Белият цвят също е подходящ.
    Пчелите се ориентират и по заобикалящага ги среда но и по цвета на кошерът им.Сам трябва да прецениш как да си ги боядисаш, според определените цветове които те разпознават,но незабравяй че е добре да радват окото ти да изглежда добре подреден и красив така да се каже.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Колеги, някой ползвал ли е бои на "СЕЛТ" ООД гр.Пловдив и ако да какви са ви отзивите?

http://www.selt.bg/

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Това, което съм написал за боята, съм го чел в спецификациите от производителите. Говорил съм и с технолози.... Старата дограма вкъщи беше боядисана с автоемайл лак. Отново напомням - важно е какво има под боята!

Наблюдател
    Регистриран
    14.03.2017
    Няма по-добро от течната гума! За дърво,фибран даже и на плаките хваща.

Страница 18 от 19 ПърваПърва ... 816171819 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •