Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 39 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 384
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Колеги, някой ползвал ли е бои на "СЕЛТ" ООД гр.Пловдив и ако да какви са ви отзивите?

http://www.selt.bg/

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Здрвейте колеги,

Предстои ми да боядисвам няколко стари кошера и почти всиките стари магазини (ДБ12). Миналата година си купих компресор и пистолет за боядисване с горно казанче. Та въпросът ми е - мога ли с този пистолет да пръскам алкидна боя? Предполагам, че ще е необходимо разреждане, има ли някаква пропорция?
    Предварително благодаря за съветите!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Здрвейте колеги,

Предстои ми да боядисвам няколко стари кошера и почти всиките стари магазини (ДБ12). Миналата година си купих компресор и пистолет за боядисване с горно казанче. Та въпросът ми е - мога ли с този пистолет да пръскам алкидна боя? Предполагам, че ще е необходимо разреждане, има ли някаква пропорция?
    Предварително благодаря за съветите!
    Жорка, ако са ти не повече от 10 броя, според мен не си заслужава хамалогията на боядисването с компресора, освен ако не разполагаш с предварително оборудвано, подготвено и подходящо местенце за пръскането. С четката за ден и половина на две ръце си готов...

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Горе-долу толкова са кошерите, а магазините двайсетина.
    Имам компресор имам пистолет, имам и празен гараж и двор да искаш... Мача с четката съм го играл - много ми е тегаво и го оценявам като чиста загуба на време.
    С пистолета би трябвало да е и по-бързо и с по-малко разход на боя. А за качеството да не говорим. Дори да не се справя професионално.
    Георги Корчев се казвам
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    За бързото да, за качеството също, за разхода не съвсем. Аз бих ти препоръчал да се спреш не на алкидна а на акрилна(водоразтворима) боя

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Аз също бих използвал алкидна, защото такава ще е стара върху която сега ще се ползва. Ако са нови кошери няма спор водоразтворимата е за предпочитане.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Аз също бих използвал алкидна, защото такава ще е стара върху която сега ще се ползва. Ако са нови кошери няма спор водоразтворимата е за предпочитане.
    Много точно казано. Да не споменавам и че повърхността няма как да е идеално подготвена... а както знаем от казармата - блажната боя покрива всичко, всичко боядисано е ново и всичко шарено е красиво!
    Георги Корчев се казвам

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Бонев е прав.Изчисти старата боя със шкурка и мини с акрилен лак или боя. Съжалавам че не съм почнал да го правя по-рано.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Пробвал съм го тоя начин на боядисване, за толкова бройки е най лесно с четката, иначе с пистолета е голяма разправия и трябва на няколко ръце да бъде иначе с запушва пистолета и чистенето му е много тегаво.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    И аз това му говоря на Жорката, затова го и попитах за бройката. 10 с два магазина се боядисват с четка и валяче една ръка за около ден. Втората ръка още половин ден и малко отгоре.

Страница 18 от 39 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •