Аз също бих използвал алкидна, защото такава ще е стара върху която сега ще се ползва. Ако са нови кошери няма спор водоразтворимата е за предпочитане.
Аз също бих използвал алкидна, защото такава ще е стара върху която сега ще се ползва. Ако са нови кошери няма спор водоразтворимата е за предпочитане.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Бонев е прав.Изчисти старата боя със шкурка и мини с акрилен лак или боя. Съжалавам че не съм почнал да го правя по-рано.
Пробвал съм го тоя начин на боядисване, за толкова бройки е най лесно с четката, иначе с пистолета е голяма разправия и трябва на няколко ръце да бъде иначе с запушва пистолета и чистенето му е много тегаво.
И аз това му говоря на Жорката, затова го и попитах за бройката. 10 с два магазина се боядисват с четка и валяче една ръка за около ден. Втората ръка още половин ден и малко отгоре.
Онзи ден от Лидъл си купих малък ъглошлайф с възможнос за регулиране на оборотите. Купих го точно за чистене на боята от кошерите. от един склад за железария си купувам по-евтино едни дискове за самозалепващи се шкурки и самите шкурки. Изчистването на един кошер отнема десетина минути, но трябва да се работи с маска, че прахолякът идва в повече. Следва импрегнант една ръка, леко надраскване на повърхността след като изсъхне(това се прави за да се получи по-добра адхезия на основата с боята, първа ръка боя, надраскване, втора ръка боя. Когато се касае за няколко корпуса, или части ги мацвам с четката. Пистолета го зареждам, когато бройката е доста голяма, че навсичкото отгоре с пистолета и разхода на боя е по-голям. Достя от мъглата се разнася в пространството, но пък се получава тънък равномерен слой боя и прониква навсякъде. Следва два часа чистене на пистолета за да не засъхне, че после няма оправяне.
Разбирам, но в моя случай не си заслужава труда, времето и разхода. Сандъците са ми набори сигурно и целта е да изкарат година или 20кг мед за да си купят заместници.
Кажете сега нещо за вискозитета на боята. Алкидната носи ли 10% разреждане?
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
А ако се развива биологичен пчелин ?
Ако се хванеш да прочетеш темата ще видиш подходяща рецепта с восък.
Ако си решил да питаш питай както трябва, а не с недомлъвки.
И да е биологичен пчелина водоразтворимите бои стават.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))