Това си го писал в една друга тема, но явно мислиш или сънувашмного сложно. Аз тази година го измислих и съм го направил на един кошер, работи като две и две четири. Ще щракна едно клипче да видиш. Само, че ще имам едно черпане защото си е "ноу хау".
Слагаш една 5 литрова туба на капака отгоре, пробиваш малка дупчица на дъното и в нея пъхаш маркуче от система за банка (в аптеката струва 50 ст.). На системата си има колелце за дозиране на капките и визьор за ориентиране на скоростта на капане. Пробиваш на капака малка дупчица 4-5 мм. и в нея влиза маркучето от системата. На покривната табла пробиваш малка дупка 8-10мм и пъхаш малка фунийка (40 ст. от китайския). Така маркучето капе във фунията без да има връзка между капака и таблата. Фунията виси във крайна лява рамка, която е рамкохранилка и служи като буфер, където се пълни сиропа. Така в лошо време само минаваш и пълниш тубите без да отваряш кошера.
И понеже си ел. маняк помисли си само ако сложиш клапичка горе на маркучето какво става: може да храниш от вкъщи.