Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 20 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 191
    Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Там визирам НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ ПЧЕЛАРИ, които наистина са заплаха за всички нас. Това обаче не знам дали наистина трябва да го прехвърлим едно към едно и спрямо арендаторите. Все пак те са хора, които са успели да създадат и да контролират един много по-сложен бизнес от това, което сме направили ние самите. Такива хора не трябва да се подценяват. Не трябва да се подценява както интелектуалния им потенциал, така и възможностите им (ресурсите, които управляват и сложноста на задачите, които решават).
    Ако има субсидии в пчеларството, както е при зърнопроизводителите съм сигурен, че ще се радваме на колеги, професори по атомна физика.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Ако има субсидии в пчеларството, както е при зърнопроизводителите съм сигурен, че ще се радваме на колеги, професори по атомна физика.
    Така е. В много хора има дремещ талант, на който му трябва много малко, за да се активира. Парите са един от възможните активатори, но има и много други. Един от най-важните активатори обаче е късмета или нещастието. Двете неща значат едно и също - малковероятно събитие, което отключва неподозирани физически, психически или емоционални сили, достатъчни за да се извършат велики дела.

При мене отключващ фактор стана едно доцентче от Пловдив, което ме амбицира да вложа огромно количество психическа енергия и огромен съществуващ ресурс (пари и време) в името на една единствена висша цел - ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТА. От този момент нататък на практика няма земна сила, която да ме спре, и парите са последната дупка на кавала, с която въобще не се съобразявам в името на постигането на целта.

Наблюдател
    Регистриран
    22.03.2013
    Пчеларски район
    Сърнена Средна Гора
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    За да спре да ти изглежда смехотворна питай на ЛС Матеев на кого продаде преди 10-20 дни 150 кошера дадан-блат. Той ако реши може и да ти каже за каква сума става въпрос, но те уверявам че тя не е по силите дори и на напредналите в пчеларството.
    Моля този пост. да не се коментира повече.
    Моля да не спекулирате с тази сделка. Това е проект, по който работим повече от година и когато сме планирали всичко, идеята за тази мярка едва ли е била в зародиш дори. А цената е такава, каквото удовлетворява двете страни.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    А ние, с кошерите в гористите местности, какво да кажем!? Никога досега не съм вадил мед; от рапица, слънчоглед или каквато и да е маслодайна техническа култура!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Шапка ти свалям Матеев!!!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Поднасям извинение.
    Нямах никакво намерение да споделям за това но така се завъртя разговора и все пак писах да се разберат на Лични съобщения, но се получи достояние на всички.
    Още веднъж моля да бъда извинен.
    Успех.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    А ние, с кошерите в гористите местности, какво да кажем!? Никога досега не съм вадил мед; от рапица, слънчоглед или каквато и да е маслодайна техническа култура!
    Хич и не съжалявай!След слънчогледа извадих 2-3 тенекии с някакъв тъмен мед като вкусът му ми стои някак карамелен...вероятно е събиран от някакви треволяци.Един съсед си взе 2 буркана и каза че по-хубав мед не бил ял.На мен също ми харесва повече от акацията, слънчогледа и рапицата ( само такъв мед съм вадил до сега)Маслодайните технически култури ряпа да ядат.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа

Напълно съм съгласен с колегата.Ландшафта при мен коренно се промени,след като създадох пчелина.Повечето диви медоноси се срещаха тук таме по полянките,а сега е килим от тях когато цъфтят.Пускал съм снимки на някои.Всички диви медоноси в района са в разцвет,благодарение на пчелите.Това не е ли запазване и увеличаване на биологичното разнообразие?Не е ли това биологично разнообразие по-ценно за природата?
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Може да почакате комунистите да дойдат на власт и да задължат всички арендатори да разорават и засяват горските полянки с медоносни технически култури.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Може да почакате комунистите да дойдат на власт и да задължат всички арендатори да разорават и засяват горските полянки с медоносни технически култури.
    А дали, ако вместо да чакаме да падне на лятното кино тавана, дадем на био животновъдството (овце и говеда) съответните субсидии, които те да делят с пчеларите, дали няма да е по-добре?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 17 от 20 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •