Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 191

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Много ми е интересно как ще влязат в зърнарския сектор без участието на пчеларите, като основното условие да вземат парите зърнарите е да имат договори с пчеларите? Идеята, че зърнарите арендатори или собственици на земя ще се юрнат масово да градят пчелини за мен е смехотворна! Някакви други идеи?
    За да спре да ти изглежда смехотворна питай на ЛС Матеев на кого продаде преди 10-20 дни 150 кошера дадан-блат. Той ако реши може и да ти каже за каква сума става въпрос, но те уверявам че тя не е по силите дори и на напредналите в пчеларството.
    Моля този пост. да не се коментира повече.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    За да спре да ти изглежда смехотворна питай на ЛС Матеев на кого продаде преди 10-20 дни 150 кошера дадан-блат. Той ако реши може и да ти каже за каква сума става въпрос, но те уверявам че тя не е по силите дори и на напредналите в пчеларството.
    Как така няма да се коментира. Ти замесваш името ми в някаква едва ли не тъмна сделка, а после хайде да си мълчим.

Продадох 150-те кошера на човек, който искаше да ги купи. Не го познавам, но знам че е съществуващ пчелар, който вече има един пчелин. Сумата, за която ги продадох, беше компромисна (пазарна). Продадох пчелните семейства по 200 лв., а стиропорените кошери по 130 лева на старо (цената им в ново състояние е над 180 лв.). Та не разбрах какво нередно има в тази сделка, освен че същата цена ти я казах и на тебе, но ти отказа. Нима искаш да ти подарявам кошери и семейства?

По тази цена, която е взаимноизгодна (200 лв. семейство и 130 лв. за полистиренен ДБ кошер втора ръка струващ 180 лв. като нов) бих продал и на всеки един друг, който поиска да си купи. Дори мисля да пусна обява във форума - все пак имам за продан още около 350 ДБ кошера със семейства, които искам да ги продам и догодина да си заселя нови семейства, но вече в ЛР кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не съм казал че е тъмна сделка. Чавека е собственик на няколко хиляди декара и арендатор на няколко десетки хиляди.
    Подготвят се.
    Грешно ди ме разбрал нищо против сделката

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Не съм казал че е тъмна сделка. Чавека е собственик на няколко хиляди декара и арендатор на няколко десетки хиляди.
    Подготвят се.
    Грешно ди ме разбрал нищо против сделката

Ами сметнал е човека, че за десетки хиляди декари няма да му стигнат всички кошери в околията и си купува допълнително. След време може и да съжалява.

В наше село също мисля, че кошерите идват малко за декарите, но на други места пък сигурно е обратно. Едно е сигурно ако тази субсидия просъществува, цената на пч. семейство ще върви нагоре.
    Винаги може по-добре.

Наблюдател
    Регистриран
    15.11.2010
    Пчеларски район
    сандански
    Според мен, дори земеделците да си правят пчелини, те все от някой трябва да купят кошери и отвотки. Ако са калпави отглеждачи ,семействата ще им умрат и ще купят нови или ще си сключат договор с пчелар. Все пак говорим за хора ,които се занимават с бизнес и знаят да си правят сметките. Пазара ще покаже каква е нуждата от отводки и ако пчеларя сметне за изгодно ,може да се преориентира в производството им. Матеев е първият усетил плюса от подобна бъдеща мярка с продажбата на няколко семейства .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ние не можем да спрем покупко-продажбата на кошери или цели семейства. Това е законно право не на всеки един пчелар, а на всеки един човек, независимо дали е арендатор или не. Когато един пчелар си продава кошерите, не е длъжен да прави разследване дали клиента му е арендатор или не. Така че всичко си е в реда на нещата, и аз не знам защо се притеснявате от това.

Не мога да разбера какъв проблем имате с това, че част от арендаторите могат да станат пчелари (лично или посредством нает персонал). Нима това е забранено? Нали и в момента има такива арендатори-пчелари дори и без субсидии. Аз знам поне за няколко случая, а в цяла България сигурно са стотици. Какво лошо има в това?

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Не мога да разбера какъв проблем имате с това, че част от арендаторите могат да станат пчелари (лично или посредством нает персонал). Нима това е забранено? Нали и в момента има такива арендатори-пчелари дори и без субсидии. Аз знам поне за няколко случая, а в цяла България сигурно са стотици. Какво лошо има в това?
    Тук мисля, че си противоречиш с постовете от тази страница - http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2625&page=7
    Каква, ще бъде разликата между един алчен арендатор и един самозабравил се теоретик?

Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2010
    В наше село също мисля, че кошерите идват малко за декарите, но на други места пък сигурно е обратно. Едно е сигурно ако тази субсидия просъществува, цената на пч. семейство ще върви нагоре. Кражбата на кошери също.

Наблюдател
    Регистриран
    22.03.2013
    Пчеларски район
    Сърнена Средна Гора
    Моля да не спекулирате с тази сделка. Това е проект, по който работим повече от година и когато сме планирали всичко, идеята за тази мярка едва ли е била в зародиш дори. А цената е такава, каквото удовлетворява двете страни.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    А ние, с кошерите в гористите местности, какво да кажем!? Никога досега не съм вадил мед; от рапица, слънчоглед или каквато и да е маслодайна техническа култура!

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •