Ето каква питка смятам да забъркам на моите пчелички.
500 гр. ApiPuder
250 гр. мед
200 гр.Feed Bee
25 гр. сок Лимон
25 гр. сок Лук
1 гр. Тимол
Ето каква питка смятам да забъркам на моите пчелички.
500 гр. ApiPuder
250 гр. мед
200 гр.Feed Bee
25 гр. сок Лимон
25 гр. сок Лук
1 гр. Тимол
Моята рецепта е следната:
5 кг ApiPuder
1 кг Feed Bee
След размесването им добавям мед на око и меся до получаване на тесто с нужната консистенция. Поставям храната в пликове за фризер започвам да подхранвам през първата половина на февруари.
Моля колеги които са ползвали Apitom-P (с прашец) да споделят впечатления за подбудата.Имам един въпрос към по-запознатите колеги-съществува ли вероятност чрез ползвания прашец в питките Apitom-P да се пренесат зарази от други пчелини?Не искам да притеснявам никой,просто ми е любопитно.Все пак храната преминава през контрол и изследвания.
Единствената гаранция е ако ползваш продукти от твоя пчелин.
На теория всичко е под контрол, дори самото опаковане, но никой не ти казва как и в какво точно се изразява той.Доколкото знам вчера са сложили на пчелите ми именно този продукт с прашеца, да им е сладко.За него имам положителни отзиви и надявам се пчелите да са съгласни с тях.Времето е хубаво, проблеми с облитането няма.Това е по преценка на пчеларя, който ми гледа пчелите, около 40 кошера.Надявам се да се окаже наполовина толкова добър, колкото е в приказките, че да ги направя 100-150 тази година.
Благодаря за отговора колега.Сега въпроса който си задавам е защо да не ползвам това търтеево мляко като протеинова добавка в медно-захарните питки?
"Препоръчайте ми нещо което може да направи един начинаещ пчелар."
Колега ,suni ,
Начинаещия пчелар като не знае какво да направи и не се ориентирал още във "великите" пчеларски теории, най-добре да си вземе готови питки.Аз от години ползвам Апитом с прашец, а тая година си взех босненски за проба.(цената беше атрактивна)Когато се справиш с теориите сам ще си избереш рецепта или ще си я измислиш.
Успех.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR
Резултата преди 2 години беше по 10-12 кг мед от семейство (рапица)и силни семейства през цялата година ,а за 10-15 хиляди личинки ще говорим март месец.
Само да избутам темата.
Тези питки с протеина за подбуждане ли служат?
Питам защото има едни с протеин и прашец, за тях ясно и други само с протеин.
Има някакви босненски и чувам добри отзиви за тях.
Този пост е редактиран от Nik_m; 09.01.2014 в 18:01.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))