Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 18 ПърваПърва ... 61415161718 ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 222

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Ето каква питка смятам да забъркам на моите пчелички.
    500 гр. ApiPuder
    250 гр. мед
    200 гр.Feed Bee
    25 гр. сок Лимон
    25 гр. сок Лук
    1 гр. Тимол

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Моята рецепта е следната:
    5 кг ApiPuder
    1 кг Feed Bee
    След размесването им добавям мед на око и меся до получаване на тесто с нужната консистенция. Поставям храната в пликове за фризер започвам да подхранвам през първата половина на февруари.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Моля колеги които са ползвали Apitom-P (с прашец) да споделят впечатления за подбудата.Имам един въпрос към по-запознатите колеги-съществува ли вероятност чрез ползвания прашец в питките Apitom-P да се пренесат зарази от други пчелини?Не искам да притеснявам никой,просто ми е любопитно.Все пак храната преминава през контрол и изследвания.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Единствената гаранция е ако ползваш продукти от твоя пчелин.

Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Моля колеги които са ползвали Apitom-P (с прашец) да споделят впечатления за подбудата.Имам един въпрос към по-запознатите колеги-съществува ли вероятност чрез ползвания прашец в питките Apitom-P да се пренесат зарази от други пчелини?Не искам да притеснявам никой,просто ми е любопитно.Все пак храната преминава през контрол и изследвания.
    На теория всичко е под контрол, дори самото опаковане, но никой не ти казва как и в какво точно се изразява той.Доколкото знам вчера са сложили на пчелите ми именно този продукт с прашеца, да им е сладко.За него имам положителни отзиви и надявам се пчелите да са съгласни с тях.Времето е хубаво, проблеми с облитането няма.Това е по преценка на пчеларя, който ми гледа пчелите, около 40 кошера.Надявам се да се окаже наполовина толкова добър, колкото е в приказките, че да ги направя 100-150 тази година.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Благодаря за отговора колега.Сега въпроса който си задавам е защо да не ползвам това търтеево мляко като протеинова добавка в медно-захарните питки?

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    "Препоръчайте ми нещо което може да направи един начинаещ пчелар."
    Колега ,suni ,
    Начинаещия пчелар като не знае какво да направи и не се ориентирал още във "великите" пчеларски теории, най-добре да си вземе готови питки.Аз от години ползвам Апитом с прашец, а тая година си взех босненски за проба.(цената беше атрактивна)Когато се справиш с теориите сам ще си избереш рецепта или ще си я измислиш.
    Успех.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Наблюдател
    Регистриран
    19.01.2012

Re: Подхранване

Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR
    Цитат Първоначално публикувано от РУМ71
    вземете и се ровнете в края на януари в 3-4 семейства и вижте дали няма личинки!
    За мен не е важно дали ще има личинки, а дали те ще са 20-30 бр. или 10-15 хил. Впрочем, в гнездата мисля, че вече са се понатрупали факторите, отключващи гледането на пило, та може да има някоя и друга личинка още в момента. Ако зависеше от мен обаче, щях да забраня на майките изобщо да снасят през януари, но за съжаление, аз съм само страничен наблюдател и мога единствено да не подпомагам допълнително процеса.
    Все пак, от чисто "научен интерес", би ми било любопитно да разбера какви са резултатите от твоя експеримент и ще очаквам с нетърпение развръзката. wink;
    Желая ти успех в начинанието!

Резултата преди 2 години беше по 10-12 кг мед от семейство (рапица)и силни семейства през цялата година ,а за 10-15 хиляди личинки ще говорим март месец.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Само да избутам темата.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тези питки с протеина за подбуждане ли служат?
    Питам защото има едни с протеин и прашец, за тях ясно и други само с протеин.
    Има някакви босненски и чувам добри отзиви за тях.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 09.01.2014 в 18:01.

Страница 16 от 18 ПърваПърва ... 61415161718 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •