Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 222

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    По какъв начин се добавя прашец в питката за подхранване, в естественият си вид или се разтваря и ако да , как.
    На мен лично не ми е известно някоя да добавя истински прашец в питките за подхранване - над три пъти по-скъп е от заместителя. Feed Bee(заместител на прашеца) се смесва със ApiPuder - примерно, и двете са прахообразни, след добро смесване в съответната пропорция(има различни рецепти - съотношения), добавя се вода, може и мед разтворен във вода, и съответно престоява затворено в найлонови торби няколко дни за получаване на желаната консистенция/твърдина на питките.
    В нета има и разни клипчета за FeedBee където го подават на пчелите в полу течно състояние...

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    На мен лично не ми е известно някоя да добавя истински прашец в питките за подхранване - над три пъти по-скъп е от заместителя. Feed Bee(заместител на прашеца) се смесва със ApiPuder - примерно, и двете са прахообразни, след добро смесване в съответната пропорция(има различни рецепти - съотношения), добавя се вода, може и мед разтворен във вода, и съответно престоява затворено в найлонови торби няколко дни за получаване на желаната консистенция/твърдина на питките.
    В нета има и разни клипчета за FeedBee където го подават на пчелите в полу течно състояние...
    Благодаря колега. Доста колеги споделят че я ползват явно върши работа. Ще се радвам да споделите изпитани рецепти използвани на практика с тези два продукта.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Благодаря колега. Доста колеги споделят че я ползват явно върши работа. Ще се радвам да споделите изпитани рецепти използвани на практика с тези два продукта.
    Виж в тая тема има доста мнения, може да си харесаш нещо:

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1391&page=5

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Много благодаря за изчерпателния отговор колега.Може да изглежда глупав следващия въпрос относно канелата,но той е свързан с наскоро обявените намерения на Европа да ограничава количеството на "китайската" канела,поради високото съдържание на кумарин,който не се среща в цейлонската(оригиналната) канела.Та глупавия въпрос е каква канела ползваш(предполагам мляната на прах китайска)?Рапично олио има във веригите,но доколкото се запознах,Canola oil е от модифицирана рапица.Не съм запознат рапичното олио в България какво е,а за доматите си прав-не се знае кое "отровно" до един момент няма да се окаже изключително полезно.Относно дрождите,доколкото си спомням те се падат термофилни и май не се затриват нацяло.Има такива опасения за хлебната мая.Едно време нашите баби и прабаби са си "хващали" квас,които са друг вид дрожди.Това между другото.

Забранен
    Регистриран
    25.01.2014
    Искрене е точно за това става дума FeedBee и ApiPuder на паста в пропорци 2/10 и вода 1 л. .Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC_6151.jpg
Прегледи:      417
Размер:	149.6 KB
ID:	743Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC_6163.jpg
Прегледи:      420
Размер:	95.4 KB
ID:	745Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC_6148.jpg
Прегледи:      413
Размер:	188.0 KB
ID:	744

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Г-н Кисов, извън темата би ли казал какви са тези ленти? Т.е. името им.

Забранен
    Регистриран
    25.01.2014
    "Чекмайт плюс" на на базата на комафост. Есено третиране за акар.
    Този пост е редактиран от Kaloian Kisov; 28.01.2014 в 14:37.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Благодаря.
    Чел съм за тях, но съм ги виждал само в опаковка.

Суни, не се познаваме, затова няма как отношението ми да е лично. Мен обаче въпроси от рода: От вчера имам 2кошера, какво да прая или помагайте? (а твоя е горе долу такъв) много ме дразнят. Ами щом не знаеш какво да ги правиш - не се захващай. По въпроса за храненето на пчелите има много, ама наистина много инфо, както и тук в самия форум, така и в пчеларската литература. Ами потруди се малко. Иначе предния ми пост беше просто шега, но явно новите пчелари нямате чувство за хумор. Извинявай. Иначе форума наистина е място за споделяне и обмяна на опит и информация.

Наблюдател
    Регистриран
    16.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Суни, не се познаваме, затова няма как отношението ми да е лично. Мен обаче въпроси от рода: От вчера имам 2кошера, какво да прая или помагайте? (а твоя е горе долу такъв) много ме дразнят. Ами щом не знаеш какво да ги правиш - не се захващай. По въпроса за храненето на пчелите има много, ама наистина много инфо, както и тук в самия форум, така и в пчеларската литература. Ами потруди се малко. Иначе предния ми пост беше просто шега, но явно новите пчелари нямате чувство за хумор. Извинявай. Иначе форума наистина е място за споделяне и обмяна на опит и информация.
    Напротив имам чувство за хумор и то в изобилие , чел съм доста литература за подхранване като започнем от прашеца, меда, изварата, сухото мляко и т.н. Но например пишат сухо мляко, е ако ви кажа на пазара има 1001 вида сухо мляко - малко ако се уточнят нещата ще бъде добре според мен. Няма нужда да кажа колко кошера имам, но невярвам някой начинаещ да е тръгнал със 100 кошера, първо с 5 а после повече доколкото силите му издържат. Няма нужда да се извиняваш вие сте хора с опит, а от време на време нужно е малко по остър тон на изказване за да има по точно възприемане на данни.
    Ако искаш мечтите ти да проработят, трябва ти първо да поработиш.;)

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •