Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 100 от 186 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 991 до 1,000 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Виж тук
    http://warre.biobees.com/ В статията са объркали размерите на Варе.
    В коя статия са объркани размерите? Размерите 30х30х21 са вътршни за корпуса Варе.
    Warré's hive comprises tiers of identical boxes fitted with top-bars, but no frames. Its essential design and usage features can be summarised as follows:

• hive-body box internal dimensions 300 x 300 x 210 mm, with projecting handles,
    От същия линк: http://warre.biobees.com

Разновидности на варе с размерите:

Table of comparison of frames (measurements in mm)
    Source Top-barLength (A) x width x thickness Side-barsLength (B) x width x thickness Bottom-barLength (C) x width x thickness Top-bar lugD Box internal size Number of frames Rebate for frame lugsDepth x width
    Warré4 350 x 24 x 10 180 x 24 x 10 320* x 10 x 10 15 335 x 335 x 207.5 9 15 x 10
    Denis5 324 x 24 x 7 190 x 24 x 7 289** x 24 x 7 17.5 300 x 300 x 210 8 12 x 12
    Gatineau6 326 x 24 x 8 188 x 24 x 7 286 x 24 x 7 20 300 x 300 x 210 8 15 x 14
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от MarinOFF Виж публикацията

Императоре, проверете си отново сметките! Тук става дума за корпус с размери 30х30х21=18,9 л
    Вашите корпуси обаче са 22х22х15=7,26 л

Два корпуса х 18,9 л = 37,8 л или 48 кв дм пити.
    При това положение 36 кв дм пити са корпус и половина (т. е. 28,3 л) = 12 кг мед (по "технологии Варрэ").
    Корпус и половина по "технологии Варрэ" се равняват на почти 4 корпуса от вашите 7,26 литрови корпуси.
    Едно такова каче от 7,26 л ако го напълним догоре само с мед, то този мед би бил 7,26л х 1,4=10,16 кг.

Слънчо, срещал съм го като egg-marking pheromone (маркиращ яйцата феромон). В българоезична литература не съм му виждал името.
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    В коя статия са объркани размерите? Размерите 30х30х21 са вътршни за корпуса Варе.

От същия линк: http://warre.biobees.com
    Да грешката е моя подведох се по пост на скуталатор в другия форум. Но питите съм ги сметнал точно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    колеги да попитам от къде може да си купя и аз 2-3 такива кошера?Да ви кажа чесно ме запалихте с тая тема.Имам 14 тръвни мисля че ще се справя и с тоя модел, а и добива ми харесва.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    колеги да попитам от къде може да си купя и аз 2-3 такива кошера?Да ви кажа чесно ме запалихте с тая тема.Имам 14 тръвни мисля че ще се справя и с тоя модел, а и добива ми харесва.
    Ти май се шегуваш?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ти май се шегуваш?
    Сериозен съм тук чета от няколко дена темата и се по-запалих.ТРЪВНИТЕ са хубаво нещо ама мед не съм ял от тях още за сега само отводки си правя от тях.сладка работа само да има кой да купува

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    При това положение японския кошер освен за начесване на крастата за нищо друго не става. Не знам защо въобще го обсъждаме в този форум, освен за забавление. Все пак тука сме сериозни хора и всеки един от нас има повече или по-малко РЕАЛЕН ОПИТ, а Василевса само разтяга локуми и теоретизира безкрай за неща, които не ги знае и не ги е пробвал.
    Точно за забавление сме се събрали в темата. Нищо сериозно не можеш да кажеш и да те чуят - пробвай
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Матеев е абсолютно прав и аз със същия подтекст зададох въпроса си. Лесно е на приказки - режеш, мачкаш и затваряш в бъркани! А оборудването пчеларите сами ли ще си го правят, след като аз не знам някоя фирма да продава специализирани преси за целта. А машини за филтриране после? И колко мед ще извадиш с пресата и колко ще остане в питите? Хайде малко се опитай да мислиш логично и технологично!
    Има машини за целта, но струват много повече, отколкото центрофугата. Все едно имаш огромно количество разпечатки.
    Ако Василевса мислеше логично, нямаше да я има тази тема .....
    Остави лафчето, че Бай Брадър е скучен
    Ха-ха ..... а Василевса си мисли всичко това да го направи само с 1 канап.... Отдавна не съм се смял така, както в последните няколко дена.
    Не си сам!
    За да му спестя това охарчване, предлагам да му изпратя за моя сметка един БЕЗПЛАТЕН ТЕРМОМЕТЪР срещу обещанието честно и почтенно да каже какво е премерил. Най-добре е да публикува снимки или още по-добре - да снима с камера, за да може всички да видим къде го пъха този термометър.
    Не мога да се държа сериозно в тази тема. Докато я видя и ме избива на смях По-скоро да си измери собствената температура, както на бебетата им я мерят, но да не снима
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    А стига бе. Ти започна и сам да си задаваш въпроси.
    Ако почне и да си отговаря, викай колегите с ризите.
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Когато видиш обгорено дърво да гние ще видиш евреин да върви и да хвърля пари по улиците.
    Гние, но по-бавно, ако твърдиш друго ще ти снимам 100 годишни акациеви колове за лозе.
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    това с ваденето на меда е идея - да се иска по-висока цена на меда, центрофугиран ръчно спрямо ел.центрофугите...един вид хенд-мейд!!..и оттам по-високата му цена на дребно
    Това вече се прави, просто ние сме глупави и не знаем как да си продаваме стоката.
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не работя с пирони ,а с гвоздеи .
    Имам един подарък от завода 8мм х 500мм гвоздей, трябва да опита с него
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Даскале не си прав за килограмите тая година един колега продаде меда 1тенекия=28кг и аз невярвах ама факт
    Имах друго мнение за теб .
    Отговори си сам защо е така .

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Сериозен съм тук чета от няколко дена темата и се по-запалих.ТРЪВНИТЕ са хубаво нещо ама мед не съм ял от тях още за сега само отводки си правя от тях.сладка работа само да има кой да купува
    Ако не за друго, то жената ще е много доволна от новите саксии
    Скоро започвам с новото производство и ако искаш ще ти направя, но трябва да си организираш транспорта.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Точно за забавление сме се събрали в темата. Нищо сериозно не можеш да кажеш и да те чуят - пробвай Има машини за целта, но струват много повече, отколкото центрофугата. Все едно имаш огромно количество разпечатки. Остави лафчето, че Бай Брадър е скучен Не си сам! Не мога да се държа сериозно в тази тема. Докато я видя и ме избива на смях По-скоро да си измери собствената температура, както на бебетата им я мерят, но да не снима Ако почне и да си отговаря, викай колегите с ризите. Гние, но по-бавно, ако твърдиш друго ще ти снимам 100 годишни акациеви колове за лозе. Това вече се прави, просто ние сме глупави и не знаем как да си продаваме стоката. Имам един подарък от завода 8мм х 500мм гвоздей, трябва да опита с него
    Чувствам се пренебрегнат

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Точно за забавление сме се събрали в темата. Нищо сериозно не можеш да кажеш и да те чуят - пробвай Има машини за целта, но струват много повече, отколкото центрофугата. Все едно имаш огромно количество разпечатки. Остави лафчето, че Бай Брадър е скучен Не си сам! Не мога да се държа сериозно в тази тема. Докато я видя и ме избива на смях По-скоро да си измери собствената температура, както на бебетата им я мерят, но да не снима Ако почне и да си отговаря, викай колегите с ризите. Гние, но по-бавно, ако твърдиш друго ще ти снимам 100 годишни акациеви колове за лозе. Това вече се прави, просто ние сме глупави и не знаем как да си продаваме стоката. Имам един подарък от завода 8мм х 500мм гвоздей, трябва да опита с него
    Дамянов , където съм ковал гвоздеи повече не пипам . Който , иска да си разковава ще изкара всичко на трески.
    Ковал съм гвоздей с дължина 10 сантиметра в канта на дъска с дебелина 1 см. без проблем .

Страница 100 от 186 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •