Японския кошер е подходящ само за хоби пчелари, имащи 2-3 кошера в двора си, и задоволяващи само собствените си потребности. В никакъв случай не е подходящ за големи пчелини от по 50 кошера, а да не говорим за промишлено пчеларство с хиляди кошери. Количеството труд при работа с него е огромно, повече от половината пчеларски операции въобще не е възможно да се направят. Ограниченията са стотици във всеки един аспект от дейноста.
При това положение японския кошер освен за начесване на крастата за нищо друго не става. Не знам защо въобще го обсъждаме в този форум, освен за забавление. Все пак тука сме сериозни хора и всеки един от нас има повече или по-малко РЕАЛЕН ОПИТ, а Василевса само разтяга локуми и теоретизира безкрай за неща, които не ги знае и не ги е пробвал.
Забелязахте ли, че отказа да премери температурата си в кошера. Това е много важна индикация за несериозноста на всичките му писания. Ако аз трябваше да го водя неговия спор, досега щях да съм ви привел десетки нагледни доказателства със снимки, измервания и т.н. Досега щях само заради вас да съм направил 4 различни теста за акар, щателно снимани с камера, които да докажат верноста на моите твърдения. Василевса обаче не го прави това, защото знае че ще се издъни. В момента той изживява моментната си слава и продължава да плещи глупости само защото иска да се чувства значим, а истината е че е никой - няма кошери, няма база за сравнение, няма никакъв пчеларски опит. Има само компютърна грамотност и познания по Руски език. Това е. Тепърва му предстои да измине собствения си пчеларски път и някога за в бъдеще ще се срамува от всичко писано по тази тема.