Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
При това положение японския кошер освен за начесване на крастата за нищо друго не става. Не знам защо въобще го обсъждаме в този форум, освен за забавление. Все пак тука сме сериозни хора и всеки един от нас има повече или по-малко РЕАЛЕН ОПИТ, а Василевса само разтяга локуми и теоретизира безкрай за неща, които не ги знае и не ги е пробвал.
Точно за забавление сме се събрали в темата. Нищо сериозно не можеш да кажеш и да те чуят - пробвай
Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
Матеев е абсолютно прав и аз със същия подтекст зададох въпроса си. Лесно е на приказки - режеш, мачкаш и затваряш в бъркани! А оборудването пчеларите сами ли ще си го правят, след като аз не знам някоя фирма да продава специализирани преси за целта. А машини за филтриране после? И колко мед ще извадиш с пресата и колко ще остане в питите? Хайде малко се опитай да мислиш логично и технологично!
Има машини за целта, но струват много повече, отколкото центрофугата. Все едно имаш огромно количество разпечатки.
Ако Василевса мислеше логично, нямаше да я има тази тема .....
Остави лафчето, че Бай Брадър е скучен
Ха-ха ..... а Василевса си мисли всичко това да го направи само с 1 канап.... Отдавна не съм се смял така, както в последните няколко дена.
Не си сам!
За да му спестя това охарчване, предлагам да му изпратя за моя сметка един БЕЗПЛАТЕН ТЕРМОМЕТЪР срещу обещанието честно и почтенно да каже какво е премерил. Най-добре е да публикува снимки или още по-добре - да снима с камера, за да може всички да видим къде го пъха този термометър.
Не мога да се държа сериозно в тази тема. Докато я видя и ме избива на смях По-скоро да си измери собствената температура, както на бебетата им я мерят, но да не снима
Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
А стига бе. Ти започна и сам да си задаваш въпроси.
Ако почне и да си отговаря, викай колегите с ризите.
Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
Когато видиш обгорено дърво да гние ще видиш евреин да върви и да хвърля пари по улиците.
Гние, но по-бавно, ако твърдиш друго ще ти снимам 100 годишни акациеви колове за лозе.
Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
това с ваденето на меда е идея - да се иска по-висока цена на меда, центрофугиран ръчно спрямо ел.центрофугите...един вид хенд-мейд!!..и оттам по-високата му цена на дребно
Това вече се прави, просто ние сме глупави и не знаем как да си продаваме стоката.
Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
Не работя с пирони ,а с гвоздеи .
Имам един подарък от завода 8мм х 500мм гвоздей, трябва да опита с него