Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 22 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 211
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Като цяло тази година е загубена. Едва ли някой пчелар ще успее да сключи договор с арендатор, и после да си получи парите. Чак през есента в МЗХ ще се усетят, че нещо мярката нещо не върви така, както е запланувана. Ще видят, че са дали милиони по тази мярка и по-малко от 1% от тези пари случайно е отишъл при пчеларите. При това този 1% ще е на книга, а дали малкото на брой щастливци наистина са си получили парите - това нико няма да го разбере.

Остава ни една единствена надежда - все пак арендаторите да засадят малко повече медоносна растителност, която няма да я пръскат с отрови заради техните си пчели. Та покрай тях дано и ние да понамажем някой друг допълнителе килограм мед.

Иначе сектора пчеларство ще цъфти и прецъфтява със 10 000 нови пчелари-арендатори, всичките регистрирани с по точно 260 кошера. Догодина страната ще отчете, че броя на пчелните семейства е нарастнал от 700 000 до 2 милиона и 700 000. Евросъюза ще увеличи субсидиите по пчеларската програма, но те НЯМА ДА СА ЗА НАС. Увълчените арендатори-пчелари само да ги надушат тези пари, и веднага ще се хвърлят да ги усвояват и тях.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    На изложението в Плевен, ще има представители на МЗХ. Вместо да слушаме отегчителните им речи, можем мощно да ги изгоним от сградата с освирквания.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ПОДГОТВЯЙТЕ СЕ ЗА ПЧЕЛАРСКИ ПРОТЕСТ или ........

....... или си ТЪРСЕТЕ НОВ БИЗНЕС !!!
    Споко е......кой арендатор ще тръгне да сее билки за 28 лв/дка???? Остава слънчогледа и овошките (тях си ги хващаме така-и така)............и къде ги видя 10 000 арендатори пчелари на подвижно из полетата........... МЯРКА АГРОЕКОЛОГИЯ НЕ ВКЛЮЧВА САМО ОПРАШВАНЕ. ИМА ДРУГИ ИЗИСКВАНИЯ И НЕ ВСЕКИ СЕ НАЕМА ДА КАНДИДАСТВА ПО НЕЯ.
    П.П. Остава да кажеш, че арендаторите-пчелари ще си дадат меда за 20 стинки и от тук нататък те ще са виновни за изкупните цени на меда.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Към казаното от Валентин ще добавя само още нещо - няма от къде да се пръкнат изведнъж толкова майки, отводки, кошери и подготвени пчелари, които да се грижат за новите пчелини. Така че или ще сключват договори или ще провалят мярката като цяло. Поне тази година ще е така.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    преди години, когато започвах да гледам пчели и като заговоря на тема пчели всеки започваше да пита КАКВО и КОЛКО дават субсидия. Като им кажа, че пчеларството не е субсидирано, всеки ме гледаше..... на ебем-страна.....ВСЕ ЕДНО СЪМ ЛУД, ДА СЕ ЗАХВАЩАМ С НЕЩО, КОЕТО НЕ Е СУБСИДИРАНО. Така, че който си е пчелар- не го бъркат БОЛЕСТИ, СУБСИДИИ ИЛИ АРЕНДАТОРИ.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Към казаното от Валентин ще добавя само още нещо - няма от къде да се пръкнат изведнъж толкова майки, отводки, кошери и подготвени пчелари, които да се грижат за новите пчелини. Така че или ще сключват договори или ще провалят мярката като цяло. Поне тази година ще е така.
    Има, има...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Какъв срок на действие има тази мярка? / даже не и знам името/

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    с риск да стана кандидат за блокиране...изгонване и т.н. ама на мен ми се ще, че мааалко се бяга от други проблеми в пчеларството. Днес например ходих да сменям малко восък за основи. Попитах и за цената на свободно (без размяна) 1.8 ДБ. а циганетат дават 7-8 лв за восък (с бусовете и орехите). Лани восък 15-18-20лв/ основи 2лв. сега восък 8-10лв/ основи 1.8лв. За меда да не продължавам, че ще стане мазало. Ае аз спирам до тук, и много мед и ТЕЖКИ магазини на всички, със субсидии или без.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Отговор до Атанасов - До 2020 .
    Според мерките на МЗХ може и по-малко .
    Всичко го менят през годините.
    Писах го и се наложи редакция.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Твърдо съм за протест. Така и така се събираме на Плевен да покажем, че можем да искаме. Там ще са и управляващите, ще се наложи да ни чуят.

Страница 10 от 22 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •