Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910
Резултати от 91 до 94 от общо 94
    Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    За Много Години Пчелари, аз все още съм далеч да се нарека такъв , за съжаление не знам какво се случи, но се занулих, преди няколко дни ги намерих умрели на питите, мед има, но пчела не, в началото на декември всички бяха на линия и носеха прашец, дали някой не им помогна не знам, сега се чудя какво да правя, не ми се наливат пак пари, за рестарт, ако някой напролет има излишни отводки за раьона на София, ще се радвам на някаква минимална помощ, все още се чудя къде сбърках, занимавам се от седем години, това ми е първия такъв случай

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от gln Виж публикацията
    За Много Години Пчелари, аз все още съм далеч да се нарека такъв , за съжаление не знам какво се случи, но се занулих, преди няколко дни ги намерих умрели на питите, мед има, но пчела не, в началото на декември всички бяха на линия и носеха прашец, дали някой не им помогна не знам, сега се чудя какво да правя, не ми се наливат пак пари, за рестарт, ако някой напролет има излишни отводки за раьона на София, ще се радвам на някаква минимална помощ, все още се чудя къде сбърках, занимавам се от седем години, това ми е първия такъв случай
    Даа, неприятна ситуация. Аз, както смятам и повечето колеги, мисля че акарът е "стопил" семействата. Много топло /до декемри/ = доста пило = акар...
    Сигурен съм, че ще намериш колеги, които да ти помогнат. /Аз съм ти малко далечко, но ако ти се разкарва и аз няма да те върна празен.../
    Приготви си и примамка за рояци - рояци винаги е имало и ще има...
    Но най-напред се погрижи за питите, защото те много ще ти улеснят "рестарта" - Ако са ти добре уплътнени кошерите, на първо време само затвори прелките, за да не влизат чужди пчели. В кошерите могат да престоят без да ги пипаш до към края на март /при теб може би още 1-2 седмици, че е по-хладно/ но после трябва задължително да се погрижиш за восъчния молец. че прави много поразии и то със светкавична бързина...

И горе главата! Няма страшно, само ние да сме живи и здрави!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от gln Виж публикацията

При мен също не са добре нещата. Писах вече в другата тема. ОТ 14 имам 6 умрели, като от останалите 8, само 4 са горе долу добре, другите ги оценявам като на ръба на отцеляването от гледна точка на количество пчели. Те пак да останат 4-5 ще е добре...

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    а до март има бая време

Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •