Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 95

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Жената писа
    ,,Но тук говорим за друго поведение на тези пчели те те преследват. Врера мъжа излезе да пече скара за вечера и го нападнаха, трябваше да тича и да се крие.,,

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Жената писа
    ,,Но тук говорим за друго поведение на тези пчели те те преследват. Врера мъжа излезе да пече скара за вечера и го нападнаха, трябваше да тича и да се крие.,,

Сега прочетох др постове.....
    Нервността на пчелите няма да приключи с рапицата...повсеместни,безр азборни пръскания по дворовете.Няколко пръскания за паразити по паркове-градини....няма спокойствие за пчелата...
    п.п. За сж, пчелите аут от населени места..

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Жената писа

Жоре, е няма такива сортове в Бг– то,като в Ю.Америка или Африка които да нападат без причина засега.Ако комшията ги е вкарал инкогнито,тогава може.
    Причината е може би временна,вътре при тях или извън тяхното битуване.С времето ще ги урегулират нещата.
    Баш на Велик ден ме надупчиха като решето,защото реших да им сложа допълнителен магазин,а предния ден видях че луноходите излизаха в полето.Всяко чудо за три дена,нали имаше такава приказка.

Наблюдател
    Регистриран
    05.05.2021
    Разликата е, като гледаш едно животно в случая пчела зн какво да очакваш от него, но аз не знам кога този съсед ще реши да им прави "процедури", а те летят и жилят след тях. Ако знаеш, че ще ходиш при кошер си обличаш костюм взимаш пушилка и т.н. аз съм ходила да вадя мед от кошерите на един приятел. Но ако си се загледала в моя случай в градината и тя ти кацне на лицето и те ужили... аз лично вече изпитвам страх от тях днес се завъртях за 5 мин в двора и пак ме нападна и все към лицето летят. Днес купих розмарин,мащерка,мента казват, че прогонват пчелите и чесън ще съдя (той е срещу вампири ама дано става и за пчели). Ако някой знае метод да се прогонват от моя имот да пише...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tan4eto Виж публикацията
    Разликата е, като гледаш едно животно в случая пчела зн какво да очакваш от него, но аз не знам кога този съсед ще реши да им прави "процедури", а те летят и жилят след тях. Ако знаеш, че ще ходиш при кошер си обличаш костюм взимаш пушилка и т.н. аз съм ходила да вадя мед от кошерите на един приятел. Но ако си се загледала в моя случай в градината и тя ти кацне на лицето и те ужили... аз лично вече изпитвам страх от тях днес се завъртях за 5 мин в двора и пак ме нападна и все към лицето летят. Днес купих розмарин,мащерка,мента казват, че прогонват пчелите и чесън ще съдя (той е срещу вампири ама дано става и за пчели). Ако някой знае метод да се прогонват от моя имот да пише...

Танче, споко бе душа. Тук са писали и такива, които се крият под кревата от пчели.Твойто ,кво е -нищо работа.

Наблюдател
    Регистриран
    05.05.2021
    Един друг въпрос има ли разлика в отровата на пчелите? До сега никога не съм имала такава силна реакция 4ти ден се мажа с крем с кортикостериод за да ми мине отока, а досега винаги ми е минало без нищо да мажа за 1-2 часа. И с какво е най-ефективно да се маже/пие/инжектира човек- Аз ползвах бемаметазон (бетноват-с), защото това имах налично в неделя. Мисля,че и метилпреднизолон имам някъде, а и псилобалсам по прицип имам, но още тази година не съм купувала.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Един друг въпрос има ли разлика в отровата на пчелите? До сега никога не съм имала такава силна реакция 4ти ден се мажа с крем с кортикостериод за да ми мине отока, а досега винаги ми е минало без нищо да мажа за 1-2 часа. И с какво е най-ефективно да се маже/пие/инжектира човек- Аз ползвах бемаметазон (бетноват-с), защото това имах налично в неделя. Мисля,че и метилпреднизолон имам някъде, а и псилобалсам по прицип имам, но още тази година не съм купувала.
    Явно имате богат опит с ужилванията.
    Опитния си е опитен, аджамията си е аджамия.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Има зависи от възрастта на пчелата а и къде те ужили.
    По принцип пчелите са добри и полезни създания и това ще е временно явление но говори с онзи мушморок стопанина им.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Ракия вътрешно и оцет външно.В началото на сезона отоците са малко по-големи .В края почти няма такива.Разликата е в реакцията на организма, а не в състава на отровата на пчелата. А и бързото махане на жилото е от значение.За лекарствата ... Докторите знаят най-добре.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Махни саксиите с лаванадула.....
    Шегувам се. Говори със собственика ако може максимално да ги отдалучи от оградата, например в другия край на имота му.
    Същия проблем имах и аз. Бях сложил кошерите до оградата откъм съседа и постоянно го атакуваха и накрая ги преместих 20 тина метра напред и проблемите спряха. Е, ако ги разбъзикам в неподходящо време, пак някоя пчела започва да ги тормози, но 1-2 буркана мед оправят положието.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •