Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910
Резултати от 91 до 100 от общо 401

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Специално с тях преди бях разговарял с тях за технология за дискове и т.н. и са мнооооооооооого на ясно. За това и не мислех че ще има проблеми, ама .... Дали ще става "рошав" ряза зависи и от материала. Предполагам при тях това е проблема защото работят с машини пригодени специално за рамки с режещи с много и големи дискове на веднъж. Пригодени са за тази работа и не вярвам да са дали крачка назад, но материала им който видях в двора беше ужас. Както Матеев вече писа, работят със всякакъв боклук само и само да докарат цена.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Специално с тях преди бях разговарял с тях за технология за дискове и т.н. и са мнооооооооооого на ясно. За това и не мислех че ще има проблеми, ама .... Дали ще става "рошав" ряза зависи и от материала. Предполагам при тях това е проблема защото работят с машини пригодени специално за рамки с режещи с много и големи дискове на веднъж. Пригодени са за тази работа и не вярвам да са дали крачка назад, но материала им който видях в двора беше ужас. Както Матеев вече писа, работят със всякакъв боклук само и само да докарат цена.
    Затова сам си избирам материала и си го суша както си знам.
    Колега ми каза, че от дюшеме правели рамки на ниска цена, но явно сменят и си го прибират.
    Знам датите на доставките и когато пристигне материала си го вземам преди да му отрежат чембера (лентите).
    Ако искат да нямат плесени много добре знаят какво трябва да направят.
    Румънците третират материала с химикали (фунгицид) и нашите тарикати се научиха.
    Само, че при нас се използват евтини химикали дето могат да се намерят във всеки магазин.
    Няма да коментирам коя фирма какво слага, но този материал е само за строителни цели.
    Не казвам с какво се пръска, че утре по борсите ще хукнат с лозарски пръскачки.
    Много добър материал съм купувал от Троян, но минимума е един ТИР.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Искам да попитам тези които сами си правят рамките,какъв материал използват за направа на рамки-талпи 3см. дебелина или някакъв друг?
    И още един въпрос колко рамки приблизително излизат от 1куб. м. материал? Искам да си направя определен брой прави рамки без уширение,дб плодникови за собствена употреба,по скоро да се пробвам.
    Този пост е редактиран от grand_pn; 13.02.2017 в 17:18. Причина: Пиша от тел.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Е чи то при тия условия - прави, за тебе, да се пробваш - е много лесна работата. Зависи с какво разполагаш като машина и суровина и почваш лека-полека. Аз съм правил от талпи, от дъски, от сандъци, от стари черчевета /тегава работа/, парчета греди съм разбичвал на циркуляра дет режем дървата... И от друго сигур, ама сега това се сещам. Важно да е чам или липа още по-добре /това според мен/, иначе имам и от топола добре изсушена и май са само магазинни, така че нея засега не мога да я препоръчам публично. Рандемана ти си го смятай. Ако нямаш добри дърводелски умения спазвай много стриктно мерките за безопасност, щото когато работиш малки детайли на големи машини или па самоделки, бързо заминават пръсти.

П.п. Това последното не е от собствен опит, само наблюдения.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от grand_pn Виж публикацията
    Искам да попитам тези които сами си правят рамките,какъв материал използват за направа на рамки-талпи 3см. дебелина или някакъв друг?
    И още един въпрос колко рамки приблизително излизат от 1куб. м. материал? Искам да си направя определен брой прави рамки без уширение,дб плодникови за собствена употреба,по скоро да се пробвам.
    Използвам само липа.Тя има равномерна структура,без чекори/чепове/.Поръчвам си 3 см. талпи.Тази,с която ще работя догодина,ще я купя през април или май.За 8-9месеца дървесината изсъхва идеално.Математиката явно не ти е любима дисциплина,но със сметките ще трябва да се справиш сам.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Машините, които трябват за направата ги имам, а колкото за уменията работил съм достатъчно на тях и все още са ми пълни ръкавиците. Исках приблизителна цифра за брой рамки от кубик,не защото не мога да ги сметна ,а защото много пъти теорията не се подтвърждава в практиката,особенно когато е нещо с което не се занимаваш професионално!
    Та с моята калпава математика при заложени 10% загуби от материала и при едно към кесим разход за ток стигнах до извода,че само ще си губя времето, а няма да спестя кой знае какви пари,при положение, че не ми трябва и кой знае каква бройка. Та в крайна сметка се отказах от идеята и ще си ги купя!
    Ако умът ми може да си го представи, а сърцето ми да го повярва, то аз мога да го постигна!!!
    -Мохамед Али

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Да прав си много трудно се изчислява рандемана при рамките - предварително не знаеш колко летвички ще се сцепят при коването или колко чепа ще изпаднат.....

Потребител
    Регистриран
    19.07.2011
    В тубата се появиха руски клипове с иновативна рамка-при тази рамка вертикалните летви имат ширина 34мм.,нямат хофманов разширител, рамките по този начин застават плътно една до друга.Разстоянието между горните летви е 9мм.. Според руснаците при тези рамки, пчелите могат да подържат по-лесно температурата на пилото тъй като вертикалните летви са плътно една до друга и по тази начин се освобождават пчели свързани с отглеждането на пило.Според руснаците с тези рамки с отглеждането на пилото се занимават само 20 процента от досега ангажираните пчели и се освобождават 80 процента от пчелите занимаващи се отглеждането на пилото.Очаквам вашите мнения.

Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •