Има няколко варианта, ще видя с коя кола да отида. Сега се чудя дали да не взема магазинните рамки с тънка горна летва.
И аз имам една питанка.
Попаднаха ми едни чудесни чамови дъски. Широки 190мм, дебели 20мм и дълги метър и горница. Замислил съм да правя от тях рамки, че ще ми трябват 600-700бр тази година.
Горната летва, че я направя точен размер (дебела 20мм, широка 25мм).
Въпросът ми е: ако направя страничните и долната летва дебели по 10мм НО ШИРОКИ 20мм, вместо 25мм, как ще се отрази това на пчеличките?
Ще градят ли питата правилно?
Досега съм работил само с купешки рамки и нямам опит с нестандартните размери.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Колко ви е разстоянието между рамката и стената на кошера и защо?
Гледам едни широки рамки едва излизат от кошера и други с по 2-3см между стената и рамката.![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Дамяне,
Съгласен съм с мнението на Йорданов. При мен гледам да бъде 8до9мм. Разсъждавам така, раст м/у рамките (питите) е 12.5мм, за мен това е прекалено голямо да го оставя към стена.Да им е малко по-широчко на пчеличките. За разстоянието м/у рамките (12.5мм), смятам така, 6мм за една пчела на едната пита, и още толкова на другата.
Не знам до колко съм прав. Ще видим и другите мнения. Мен също ме интересува това.
Поздрави, Г. Георгиев
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))