Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 41 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 401
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Това предразполага пчелите да градят малко повече мостове между рамките. Но като знам как изглеждат семействата на мнозинството пчелари, то от това повече няма накъде.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator
    Това предразполага пчелите да градят малко повече мостове между рамките. Но като знам как изглеждат семействата на мнозинството пчелари, то от това повече няма накъде.
    Да не говорим,че няма никаква естетика,интересно ми е как се обрязва такава рамка,било то механизирано или ръчно?
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Потребител
    Регистриран
    13.12.2012
    Рамките ми са нормални и пчелите пак правят мостове между горните летви,някои повече други по-малко(дори питах Скутелатор в друга тема,от породата ли,от що ли?).Въпроса е,че страшно много ме дразни да видя кошер с много клей,мостове и търтееви килиики по всяка пита.Не съм педант но отделям доста време за почистването на кошерите от тези неща.

Благодаря колеги реших да се придържам към стандарта!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Колеги,препоръчайте добър майстор на рамки в северозападна България. Търся рамки за ЛР с оширение.
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    за колко рамки става въпрос?
    Цитат Първоначално публикувано от Charles Bukowski
    У някои хора няма и грам лудост. Представете си какво противно съществуване водят!

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ahmed_
    рамките от сърница са със качество без конкореция израбоват се от сух чамов материял на които се прави специялен подбор 99.9% се обезчепява и се дава 100% гаранция за качество и размер. ако решите можете да проверите ./проверката е виша форма на доверие/ тел. за връска 0895797461
    Този АХМЕД е голям МОШЕНИК,пазете се!!!Нищо общо няма рекламата му за рамките с които набутва хората.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Мисля да започна да слагам основите на рамките защото пролетта няма да имам време.
    Чудя се къде да ги съхранявам след това и как да ги държа (легнали или изправени), за да не се изкривят?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Аз лично по това време правя допълнителен канал на горната летвичка, разпробивам рамките, кова и обтелвам същите без да обтягам телта. Пролетта и след това като ми дотрябват обтягам телта и лепя с трафче. Стават бързо. Миналата зима приготвих около 350 рамки, които усвоих през тази година. Сега ме очакват 700 бр. При наличие на паша и прашец пчелите си знаят работата - за ден-два градят, като лепят основите за летвичките, телта няма време да се отпуска ,а основите да провисват.
    Keep Walking...

На мен все ми остават залепени основи от предната година и ги слагам,изграждат си ги,няма проблем.Държа ги прави,в празни корпуси.Имам един вертикален тел,които обтяга доста хоризонталните,не знам може би благодарение на него не провисват.

Страница 7 от 41 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •