Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Разгънат преглед

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Здравейте,
    Ще си позволя да се намеся споделяйки мнението си на страничен наблюдател на "големите" изкупно-прекупвачески взаимоотношения в страната ни.

Никой от подвизаващите се във форума (те са предимно средни и малки производители) не се опитва или не споделя, ако го прави, да се договаря директно с европейските изкупвачи. По селскостопанските панаири всяка пролет в Германия и Франция се договарят директни продажби на билки и ядки, а до колкото знам винаги има запитвания и за мед и за сладка. Билки и ядки се изкупуват от 100 до 10 000кг, така че количествата не са проблем (някой би решил, че на дребно никой не би се интересувал). Винаги би могло да се правят и кооперативи за окрупняване на количества.
    Причините за липсата на такава инициатива са няколко за мен:
    Колега, точно количествата са проблем. Трябват ти големи количества хомогенизиран мед и то целогодишно. Иначе не знам какви са тия панаири, но не виждам как ще стане. Да натоваря един багажник мед и германците да си купуват от мен, вместо от магазина, ей така на доверие, без да ме знаят кой съм и без да знаят какво им продавам.

п.п. А иначе в Кипър съм слушал разкази, че пчеларите само си оставят пълните магазини в едно преработвателно хале и си отиват. Работниците вадят меда, записват кой колко килограма е дал и всичко се събира/хомогенизира заедно. После цялото количество се продава заедно на международните пазари, а сумите се превеждат по сметките на пчеларите, в зависимост от дела който има всеки един пчелар. Разбира се за да работи тази схема, никой не си и помисля да слага захар в меда, антибиотици или каквото и да било. Тук за жалост това не може да стане.
    Този пост е редактиран от ves; 21.06.2016 в 15:28. Причина: послепис

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •