Амии, утъпква си пчеларския път. Подписа![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
- Работата е по-малко и по-лека.
- Гнездото е разделено на повече рамки и корпуси, което ти дава възможност да правиш отводки с цял корпус.
- Кошерите струват по-малко и се правят по-лесно. Ако някой корпус е проблемен, лесно можеш да се отървеш от него или да го ремонтираш.
- Рамките се правят с хилядите на ден. Един корпус с 12 рамки е колкото 4 напълно иградени ДБ. Рамките не се обтелват
- Малките рамките ги изграждат, пълнят и запечатват за нула време. Можеш да центрофужиш 9см венец(рамката е 10см, питата е 9см).
- Мъртвата зона при тези рамки и корпуси е 5мм + 10мм + 5мм. Тоест 20мм
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Щото му наливам мозък от миналата година и накрая му светна лампата :-) :-) :-) :-) български ревотан :-) :-) :-) :-) :-) сега му обяснявам за пласмасовите рамки, но се дърпа, скъпи били/откога е станал, като 99% от пчеларите, все едно от кустенурка, вълна да стрижеш/. Тука е трудна работа вече, май когато намери бургазлийка с топли ръце, тогава ще се навие за пласмасови рамки :-) :-) :-) :-)
Не ми наливай акъл, кеш май брадър, кеш, кеш, кеш!![]()
Нали знаеш, че съм се запасил за зимата? Няма да ни стигне, но поне ще ми даде време и няма да чакате като предната година. Да те ориентирам ли колко пари съм затворил?!?!
Сега вкарвам няколко нови продуктаЩе ти пратя мостри, че да си кажеш мнението преди да съм поръчал промишлени количества.
Не говори много, утре ще направиш новата фирма и ще те питам костенурка ли си и вълна имаш ли
Предната беше 1/2 Бургазлийка, 1/2 Провадийка...БЕЗ КОМЕНТАР!![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))