Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 313 от 683 ПърваПърва ... 213263303311312313314315323363413 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,121 до 3,130 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Искам да изразя личното си мнение и да кажа че съм крайно разочарован от ловешките восъчни основи.Видях се в чудо с тях тази година.
    И аз съм разочарован от повечето! Затова си купувам от колеги, които си ги леят при Матеев! Разликата е огромна! Восъкът е истински, а изработката е перфектна!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Предлагаш лесен вариант но не ме устройва :-) . Ще махна ханимановите решетки т.н ХМ на половината и ще оставя 9 рамки в магазина да видя дали това е проблема защото в момента има принос от липата и предполагам че щат нещат ще пълнят в магазина , долу е пълно с пило та няма накъде даже поразтоварих и сложих за градеж. Въпреки че работят само в 1 плодник семействата са достатъчно силни което за мен е ок и нямат идея за роене което ме учудва защото ЛР , ДБ и лежак тази година при акацията рой.
    И много моля колеги по сериозно .
    Махни ХР и остави майката да се качи горе да осеменява в магазина. Ако в корпуса няма място със сигурност ще заложи маточници за рояване. Друг вариант е да качиш или свалиш две рамки с пило в другия корпус, но семействата ти са слаби. Незнам дали ще ме разбереш, но запомни едно:
    Едно нормално семейство трябва да ти е развито на два ЛР корпуса, ако не са, значи са слаби и мед недей да чакаш. Допълнително трябва да имаш поне още два корпуса за мед.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Да за закъсняването си прав . Явно проблема е в майките, Не съм работил с бъкфаст но нещата отиват май натам ,че трябва да подменя майките но дали бъкфаст или карника това не мога да преценя моите всичките са мелези едните чернеят другите жълтеят и т.н Прави ми впечатление че Венер за тази система ползва карника
    Не е задължително да си купуваш скъпи гръцки майки при ниска цена на меда...... Пробвай и с твойте “селските“, ама да са на 1 година. И те ще направят 8-10 пити пило.... Ще видиш. Тогава ще започниш и шекер да купуваш, щото това пило иска да кльопа.... и те така те. А за Венер, ми интересно и увлекателно написана книжка..... ама всяко правило си има изключения.....

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Махни ХР и остави майката да се качи горе да осеменява в магазина. Ако в корпуса няма място със сигурност ще заложи маточници за рояване. Друг вариант е да качиш или свалиш две рамки с пило в другия корпус, но семействата ти са слаби. Незнам дали ще ме разбереш, но запомни едно:
    Едно нормално семейство трябва да ти е развито на два ЛР корпуса, ако не са, значи са слаби и мед недей да чакаш. Допълнително трябва да имаш поне още два корпуса за мед.
    Аз чак тая година ги достигнах 2 корпуса ЛР за плодник. ПЛЪТНИ. И пак повече от 10 пити с пило нямат. По книги го дават до 14. За сравнение ДБ 8 и 10 сега на 2 плодника имат по 8-10 пити. Абе общо взето мъка е при мен с тоя Лангстрот. Добре, че не съм професионален.......... че ще умра то глад

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    За да не се качват в магазина ,или проблема е в гена,както казвя Тянката,или семейството е слабо.

при мен се е случвало преди време на силно семейство сложена рамка за градеж не където трябва да я напълнят със прашец и не се качи в магазина а на клона.
    това лош ген ли е или начинаещ пчелар?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    при мен се е случвало преди време на силно семейство сложена рамка за градеж не където трябва да я напълнят със прашец и не се качи в магазина а на клона.
    това лош ген ли е или начинаещ пчелар?
    1 основа няма да ги спре да тръгнат по клоните.....където и да я сложиш. Не се качват в магазина докато не си усвоят и изпълнят плодника. Това за ДБ.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    1 основа няма да ги спре да тръгнат по клоните.....където и да я сложиш. Не се качват в магазина докато не си усвоят и изпълнят плодника. Това за ДБ.
    Няма спор за плодника но една основа може да е като преградна и да ограничи майката да снася в няколко пити само

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Няма спор за плодника но една основа може да е като преградна и да ограничи майката да снася в няколко пити само
    Ако е силен кошер, ще я изгради тая основа и няма да му е проблем...... Имат си и ген, тамазлък тия пущини. Едни са по-силни в градежа, други блокират майката.....други клеясват повече, други наблягат на прашеца..... и те така те.

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    Здравейте на всички , отново имам едно питане.
    Вчера докато правих отвотки и търсих майките на семействата видях на 3 4 пчели(търтеи) АКАР ,та въпроса ми е следния закупил съм си BEEVITAL HIVE CLEAN с/у вароатоза в упътването пише ,че е позволено третирането през сезона на пашата , ВИЕ какво мислите да третирам ли или да изчакам след слънчогледа ?
    Аз мислех да процедирам по следния начин , да извадя меда от магазините ,които не е много 3 4 5 рамки и да третирам с препарата и магазините рамки и плодниковите.
    Благодаря и поздрави !

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от kostaka Виж публикацията
    Здравейте на всички , отново имам едно питане.
    Вчера докато правих отвотки и търсих майките на семействата видях на 3 4 пчели(търтеи) АКАР ,та въпроса ми е следния закупил съм си BEEVITAL HIVE CLEAN с/у вароатоза в упътването пише ,че е позволено третирането през сезона на пашата , ВИЕ какво мислите да третирам ли или да изчакам след слънчогледа ?
    Аз мислех да процедирам по следния начин , да извадя меда от магазините ,които не е много 3 4 5 рамки и да третирам с препарата и магазините рамки и плодниковите.
    Благодаря и поздрави !
    Идеята на препарата май не е да се третират рамките, а пчелите

Страница 313 от 683 ПърваПърва ... 213263303311312313314315323363413 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •