Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    А от къде знаеш като не се качват горе,че в гена е проблема
    За да не се качват в магазина ,или проблема е в гена,както казвя Тянката,или семейството е слабо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    За да не се качват в магазина ,или проблема е в гена,както казвя Тянката,или семейството е слабо.

при мен се е случвало преди време на силно семейство сложена рамка за градеж не където трябва да я напълнят със прашец и не се качи в магазина а на клона.
    това лош ген ли е или начинаещ пчелар?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    при мен се е случвало преди време на силно семейство сложена рамка за градеж не където трябва да я напълнят със прашец и не се качи в магазина а на клона.
    това лош ген ли е или начинаещ пчелар?
    1 основа няма да ги спре да тръгнат по клоните.....където и да я сложиш. Не се качват в магазина докато не си усвоят и изпълнят плодника. Това за ДБ.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    1 основа няма да ги спре да тръгнат по клоните.....където и да я сложиш. Не се качват в магазина докато не си усвоят и изпълнят плодника. Това за ДБ.
    Няма спор за плодника но една основа може да е като преградна и да ограничи майката да снася в няколко пити само

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Няма спор за плодника но една основа може да е като преградна и да ограничи майката да снася в няколко пити само
    Ако е силен кошер, ще я изгради тая основа и няма да му е проблем...... Имат си и ген, тамазлък тия пущини. Едни са по-силни в градежа, други блокират майката.....други клеясват повече, други наблягат на прашеца..... и те така те.

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    Здравейте на всички , отново имам едно питане.
    Вчера докато правих отвотки и търсих майките на семействата видях на 3 4 пчели(търтеи) АКАР ,та въпроса ми е следния закупил съм си BEEVITAL HIVE CLEAN с/у вароатоза в упътването пише ,че е позволено третирането през сезона на пашата , ВИЕ какво мислите да третирам ли или да изчакам след слънчогледа ?
    Аз мислех да процедирам по следния начин , да извадя меда от магазините ,които не е много 3 4 5 рамки и да третирам с препарата и магазините рамки и плодниковите.
    Благодаря и поздрави !

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от kostaka Виж публикацията
    Здравейте на всички , отново имам едно питане.
    Вчера докато правих отвотки и търсих майките на семействата видях на 3 4 пчели(търтеи) АКАР ,та въпроса ми е следния закупил съм си BEEVITAL HIVE CLEAN с/у вароатоза в упътването пише ,че е позволено третирането през сезона на пашата , ВИЕ какво мислите да третирам ли или да изчакам след слънчогледа ?
    Аз мислех да процедирам по следния начин , да извадя меда от магазините ,които не е много 3 4 5 рамки и да третирам с препарата и магазините рамки и плодниковите.
    Благодаря и поздрави !
    Идеята на препарата май не е да се третират рамките, а пчелите

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •