Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 21

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Виждал сум го многократно. В единия пчелин пръскам с тотален хербицид защото не става за косене. Има и много тученица. Аз пръскам те след мен кацат веднага.
    На рапицата затварям и отварям привечер. На другия ден носят яко и въобще не ги интересува.
    Всеки може да направи проба с растение което посещават в момента. Избираш препарат и пръскаш и после нсблюдаваш.
    Инсектицид и хербицид са коренно различни препарата.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...86%D0%B8%D0%B4

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Инсектицид и хербицид са коренно различни препарата.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...86%D0%B8%D0%B4
    Правя добре разлика между херба и инсект. И двете са пестициди и двете са непозната химия в еволюцията на пчелите. Рапицата се пръска с инсектициди най-вече срещу бръмбър цветояд. След пръскане я посещават толкова колкото и преди. В коктейла за цветояда в нашия район се изичиха и слагат и регулатор на растежа (цъфтежа) и листен тор и хербицид. За това и пострадох тази година от третиран прашец ( недоказано от лаборатория заключение).
    Пак повтарям, който иска да вземе опаковка циперметрин и да напръска малка площ и да наблюдава.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Правя добре разлика между херба и инсект. И двете са пестициди и двете са непозната химия в еволюцията на пчелите. Рапицата се пръска с инсектициди най-вече срещу бръмбър цветояд. След пръскане я посещават толкова колкото и преди. В коктейла за цветояда в нашия район се изичиха и слагат и регулатор на растежа (цъфтежа) и листен тор и хербицид. За това и пострадох тази година от третиран прашец ( недоказано от лаборатория заключение).
    Пак повтарям, който иска да вземе опаковка циперметрин и да напръска малка площ и да наблюдава.
    Защо си пръскал с Циперметрин?

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Аз знам как ще стане.Трябва министерството на земеделието и храните да ЗАБРАНИ пръскането с препарати които са вредни за пчелите!
    Хем искат да се опрашват културите,хем разрешават пръскане с отровни препарати.Е как да стане тогава.И ние искаме пчеличките ни да не мрат когато пръскат,нокой ли ни слуша какво искаме!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •