Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 263 от 496 ПърваПърва ... 163213253261262263264265273313363 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,621 до 2,630 от общо 4956

Наблюдател
    Регистриран
    20.10.2014
    Пчеларски район
    с.Николово
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    По тази логика и 3 лева на килограм ли са ни много?
    Милен Георгиев

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Матеев вече поне 10-ти път я чета тая лекция. АБСОЛЮТНА ДЕМАГОГИЯ. Навързваш някакви неща логически ама реално нещата не са съвсем така.
    Я го питай, къде (черно на бяло) е прочел някой пчелар да е казал на някой дърводелец- давам ти 20лв за кошер пък ти си искай 100..........

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Интересна статия показва тенденцията и човека хубаво обяснява 120кошера по 40-60кг. мед и хоп готово гушваш 25хил.лв и шапка на тояга
    ама ако разделиш от графиката за 2015г. броя на кошерите и добития мед се получава 15кг. и 15 по айде 4лв. го сложи =на 60лв. на кошер печалба ама не чиста
    тука има захар ама тя поскъпна заради малкия сечко ли беше големия ли беше ама някъкъв ураган или тайфун или нещо си там имаш основи ама като купуваш основи няма внос от Украина има само ако продаваш восък имаш лекарства имаш подбуди имаш бензин имаш рамки, кошери, и т.тн. и т.н.
    Ама за мен остава удовлетворението от работата ми с пчелите щото е благородна (Айщаин казал че няма пчели няма популация на хомосапиенс а дали го е казал е друг въпрос).
    Ама поне родата и приятелите ядът хубав мед на безценица а аз че съм на минус е друг въпрос.

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ... живота и бизнеса се подчиняват на ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА, тогава вече ще бъдете подготвени да се справите с него и да започнете да извличате ползи от нишата, в която се намирате. Просто трябва да осъзнаете, че какъвто и бизнес да започнете, ВИНАГИ ЩЕ СТЕ ПО-СРЕДАТА НА ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА.
    А къде остана пазарната икономика? Не че много я разбирам, но мисля, че липсата на конкуренция при изкупвачите им позволява да налагат ниски цени, а не "ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА". Роско, би трябвало да застанеш от НАШАТА СТРАНА на барикадата и ако монополът на изкупвачите иска да наложи ниска цена на меда, всички ЗАЕДНО да му дадем отпор с всички възможни средства. Аз за себе си съм сигурен, че НИКОГА няма да продавам мед на цена под 6 лева, да не кажа ПОД 10лв.
    А за производителите на кошери - там има конкуренция и те сами предлагат по-ниски цени, няма как да го накараш да ти продаде кошер за 20лв.
    0899946746 Поздрави, Емо.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Тъй като през текущата година много пчелари може би ще фалират, искам да им кажа, че какъвто и друг бизнес да започнат, ПАК ЩЕ ИЗПАДНАТ В СЪЩАТА СИТУАЦИЯ:

1. Пак ще се наложи да спазват ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА, наложени от ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА.
    2. Пак ще бъдат ПО СРЕДАТА НА ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА.
    3. Пак ще има някой над тях, който е БЕЗМИЛОСТЕН и който НЯМА ДА ЦЕНИ ТЕХНИЯ ТРУД.

Така работи пазарната икономика. Така работи бизнеса и живота като цяло. Не можете да го промените, можете само ДА СЕ АДАПТИРАТЕ. И колкото по-бързо го осъзнаете този елементарен факт, толкова по-добре.
    Точно така както го обясняваш Матеев не е пазарна икономика. При истинската пазарна икономика контрагентите са партньори а не е хранителна верига, в която повисокостоящия изяжда другия. Ти го описваш българската действителност, дето е всичко друго но не и пазарна икономика, и се опитваш да внушиш, че това е самата реалност на живота джунглата и дивотията. истинската пазарна икономика се базира на трайните търговски взаимоотношения, които почиват на взаимно доверие и отчитане на интересите на контрагентите. Играта на прецакване е всичко друго, но не и трайно търговско взаимоотношение. Всеки си гледа интереса да и го отстоява но трябва да се търси пресичането на интересите а не диктат на изкупвачите, което е не само в пчеларския сектор.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Точно така както го обясняваш Матеев не е пазарна икономика. При истинската пазарна икономика контрагентите са партньори а не е хранителна верига, в която повисокостоящия изяжда другия. Ти го описваш българската действителност, дето е всичко друго но не и пазарна икономика, и се опитваш да внушиш, че това е самата реалност на живота джунглата и дивотията. истинската пазарна икономика се базира на трайните търговски взаимоотношения, които почиват на взаимно доверие и отчитане на интересите на контрагентите. Играта на прецакване е всичко друго, но не и трайно търговско взаимоотношение. Всеки си гледа интереса да и го отстоява но трябва да се търси пресичането на интересите а не диктат на изкупвачите, което е не само в пчеларския сектор.
    Аз пък 20 години съм в дребното машиностроене и такова нещо не съм забелязал. За 1% отстъпка в цената повечето клиенти веднага те зарязват и отиват при конкуренцията без ни най-малко притеснение. Съобразяват се основно с цената и малко с репутацията, макар повечето после да съжаляват и да се връщат следващия сезон. И като мине една година, отново правят същото, като се появи някой, предлагащ по-атрактивна цена. Ако важеше цитираното, социализма вече щеше да е победил и да строим комунизма, а цената на меда щяха да я спускат от централата на ЦКС във Вашингтон.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз пък 20 години съм в дребното машиностроене и такова нещо не съм забелязал. За 1% отстъпка в цената повечето клиенти веднага те зарязват и отиват при конкуренцията без ни най-малко притеснение. Съобразяват се основно с цената и малко с репутацията, макар повечето после да съжаляват и да се връщат следващия сезон. И като мине една година, отново правят същото, като се появи някой, предлагащ по-атрактивна цена. Ако важеше цитираното, социализма вече щеше да е победил и да строим комунизма, а цената на меда щяха да я спускат от централата на ЦКС във Вашингтон.
    Да ама си в Българския бизнес нали?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз не споделям това мнение защото отводките и майките ги продава на пчеларите а не на прекупвачите, в негов интерес е да обяснява обратното на това което казва.Проблема е че пазарната икономика е интересно нещо, нещо подобно на кумунизма уж го има и е много добро на теория а на практика става друго. Това се вижда ежедневно големите икономики смачкват малките.

Страница 263 от 496 ПърваПърва ... 163213253261262263264265273313363 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •