Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 264

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    По-скоро не, а дори и да е имало, то тя е била сравнително далеко, а декарите - малко.

Аз подозирам нещо друго, но то при мене е частен случай. Близо до пчелините ми има хеликоптерна площадка. Там наливат "супата" и после летят нанякъде да пръскат с всякакви уж "безопасни" препарати. В интерес на истината досега не са ме тровили, но като се замисля, ако на поляната случайно разлеят някакъв безопасен препарат, но в големи дози, това също би могло да умори любопитните пчели или да ги дезорентира или ....... да предизвика масово роево настроение. Нали знаете, че ДОЗАТА ПРАВИ ОТРОВАТА.

Тази версия поне на мене ми изглежда правдоподобна ........
    Безопасните препарати са БЕЗПЛАТНИ и се разливат в ГОЛЕМИ ДОЗИ по поляните.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Безопасните препарати са БЕЗПЛАТНИ и се разливат в ГОЛЕМИ ДОЗИ по поляните.
    Понякога имам чувството, че някой хора са бавноразвиващи се третокласници с коефициент на интелигентност под нулата .....

Започвам да обяснявам като за такива:
    Препаратите пристигат в най-различни опаковки в течно или твърдо (прахообразно) състояние. За да се икономисва тегло при транспорт, почти всички препарати пристигат в КОНЦЕНТРИРАН ВИД. Така ги правят производителите. При тези високи концентрации АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРЕПАРАТИ са отровни, дори и най-безопасните. Там на поляната до хеликоптера се извършва разреждането и смесването на готовата "супа", с която ще се пръска. При това разреждане често се случва разсипване (или разливане) на препарати по земята. Обикновенно се бърза, оборудването е примитивно, хората са невнимателни и т.н. - могат да се изредят поне още 100 причини, поради които по-малки или по-големи количества отрови попадат на земята (тревата, почвата) и никой не се грижи да ги почисти.

Чети бавно и внимателно, дано този път да го разбереш. Ако не, ще обясня още по-подробно като за деца от детската градина, а следващия път и като за деца от детските ясли.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Докато бяха дъждовете, семействата силни - два дена пекна слънце, пръскачките не излязоха от нивите и семействата рязко отслабнаха. Не знам за колегите, които твърдят, че наблизо не е имало пръскания, но пчеларя, с който най- много общувам, има втори пчелин на място около, което наистина не се пръска и разликата в силата на семействата, е достатъчно очевадна, дори за хора не виждали пчели. Пък, че мед няма е от годината.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Понякога имам чувството, че някой хора са бавноразвиващи се третокласници с коефициент на интелигентност под нулата .....

Започвам да обяснявам като за такива:
    Препаратите пристигат в най-различни опаковки в течно или твърдо (прахообразно) състояние. За да се икономисва тегло при транспорт, почти всички препарати пристигат в КОНЦЕНТРИРАН ВИД. Така ги правят производителите. При тези високи концентрации АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРЕПАРАТИ са отровни, дори и най-безопасните. Там на поляната до хеликоптера се извършва разреждането и смесването на готовата "супа", с която ще се пръска. При това разреждане често се случва разсипване (или разливане) на препарати по земята. Обикновенно се бърза, оборудването е примитивно, хората са невнимателни и т.н. - могат да се изредят поне още 100 причини, поради които по-малки или по-големи количества отрови попадат на земята (тревата, почвата) и никой не се грижи да ги почисти.

Чети бавно и внимателно, дано този път да го разбереш. Ако не, ще обясня още по-подробно като за деца от детската градина, а следващия път и като за деца от детските ясли.
    Няма грам логика в написаното първо времето на ткзс та замина и никои не разхищава скъпите препарати по земята и пчелите какво ще ги превличе да отидат точно там,обясниго като на на деца от детските ясли.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •