Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 264

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Хора за какъв блокаж говорите? За това писах най подробно целия случай. Дойдох на акация с 12-14 пити пило. Имаше семейства с 16 пити пило. Все пак на съм Бръснар а Пчелар.
    Дамянов, имаше условия за майска болест но няма оодмор който е характерен и дори се събират на купчинки умирайки. И при мен се нсблюдаваше бурно облитане което продължсваше мноооооого дълго. Обикалях да гледам многократно по дървртата и нищо.
    Най близко е предположението за отравяне с прашец третиран с пестицид.
    Складерат го в кошера и съм го пренесъл от полето в балкана.
    Имаше в изобилие такъв прашец от рапица.
    Вреди на пчелите когато го консумират тоест действа с отлагане във времето както се и случи.
    Не убива търтрите защото те не го консумират.
    Изчезнали са пчелите и от излюпващото се пило защото стават кърмачки и консумират активно от прашеца. Ако беше засегната само летящата пчела кошерите ми щяха да са пълни защото при излюпването на 12-14 пити пило щях да получа покритие на три корпуса а сега такова няма.
    Всички пострадали пишат че семействата в един момент се оправят без да са лекувани и е възможно това да съвпада с края на заоасите от такъв прашец.

Гогол, не не събирам прополис.

Матеев, дали е възможно да направиш преценка на силата на семействата от двата ти пчелина които бяха изпаднали в роево? Имаше ли рапица до тях?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ......Матеев, дали е възможно да направиш преценка на силата на семействата от двата ти пчелина които бяха изпаднали в роево? Имаше ли рапица до тях?
    По-скоро не, а дори и да е имало, то тя е била сравнително далеко, а декарите - малко.

Аз подозирам нещо друго, но то при мене е частен случай. Близо до пчелините ми има хеликоптерна площадка. Там наливат "супата" и после летят нанякъде да пръскат с всякакви уж "безопасни" препарати. В интерес на истината досега не са ме тровили, но като се замисля, ако на поляната случайно разлеят някакъв безопасен препарат, но в големи дози, това също би могло да умори любопитните пчели или да ги дезорентира или ....... да предизвика масово роево настроение. Нали знаете, че ДОЗАТА ПРАВИ ОТРОВАТА.

Тази версия поне на мене ми изглежда правдоподобна ........

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    По-скоро не, а дори и да е имало, то тя е била сравнително далеко, а декарите - малко.

Аз подозирам нещо друго, но то при мене е частен случай. Близо до пчелините ми има хеликоптерна площадка. Там наливат "супата" и после летят нанякъде да пръскат с всякакви уж "безопасни" препарати. В интерес на истината досега не са ме тровили, но като се замисля, ако на поляната случайно разлеят някакъв безопасен препарат, но в големи дози, това също би могло да умори любопитните пчели или да ги дезорентира или ....... да предизвика масово роево настроение. Нали знаете, че ДОЗАТА ПРАВИ ОТРОВАТА.

Безопасните препарати са БЕЗПЛАТНИ и се разливат в ГОЛЕМИ ДОЗИ по поляните.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Безопасните препарати са БЕЗПЛАТНИ и се разливат в ГОЛЕМИ ДОЗИ по поляните.
    Понякога имам чувството, че някой хора са бавноразвиващи се третокласници с коефициент на интелигентност под нулата .....

Започвам да обяснявам като за такива:
    Препаратите пристигат в най-различни опаковки в течно или твърдо (прахообразно) състояние. За да се икономисва тегло при транспорт, почти всички препарати пристигат в КОНЦЕНТРИРАН ВИД. Така ги правят производителите. При тези високи концентрации АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРЕПАРАТИ са отровни, дори и най-безопасните. Там на поляната до хеликоптера се извършва разреждането и смесването на готовата "супа", с която ще се пръска. При това разреждане често се случва разсипване (или разливане) на препарати по земята. Обикновенно се бърза, оборудването е примитивно, хората са невнимателни и т.н. - могат да се изредят поне още 100 причини, поради които по-малки или по-големи количества отрови попадат на земята (тревата, почвата) и никой не се грижи да ги почисти.

Чети бавно и внимателно, дано този път да го разбереш. Ако не, ще обясня още по-подробно като за деца от детската градина, а следващия път и като за деца от детските ясли.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Докато бяха дъждовете, семействата силни - два дена пекна слънце, пръскачките не излязоха от нивите и семействата рязко отслабнаха. Не знам за колегите, които твърдят, че наблизо не е имало пръскания, но пчеларя, с който най- много общувам, има втори пчелин на място около, което наистина не се пръска и разликата в силата на семействата, е достатъчно очевадна, дори за хора не виждали пчели. Пък, че мед няма е от годината.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Понякога имам чувството, че някой хора са бавноразвиващи се третокласници с коефициент на интелигентност под нулата .....

Започвам да обяснявам като за такива:
    Препаратите пристигат в най-различни опаковки в течно или твърдо (прахообразно) състояние. За да се икономисва тегло при транспорт, почти всички препарати пристигат в КОНЦЕНТРИРАН ВИД. Така ги правят производителите. При тези високи концентрации АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРЕПАРАТИ са отровни, дори и най-безопасните. Там на поляната до хеликоптера се извършва разреждането и смесването на готовата "супа", с която ще се пръска. При това разреждане често се случва разсипване (или разливане) на препарати по земята. Обикновенно се бърза, оборудването е примитивно, хората са невнимателни и т.н. - могат да се изредят поне още 100 причини, поради които по-малки или по-големи количества отрови попадат на земята (тревата, почвата) и никой не се грижи да ги почисти.

Чети бавно и внимателно, дано този път да го разбереш. Ако не, ще обясня още по-подробно като за деца от детската градина, а следващия път и като за деца от детските ясли.
    Няма грам логика в написаното първо времето на ткзс та замина и никои не разхищава скъпите препарати по земята и пчелите какво ще ги превличе да отидат точно там,обясниго като на на деца от детските ясли.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград

Как разлетите химикали могат да предизвикат масово роево настроение?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    По-мои наблюдения пръскат царевицата или слънчогледа с нещо защото подмора се появи четвъртък петък,но нека видим дали и някой други колега да ли ще се оплачи от В.ТЪРНОВСКО.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    По-мои наблюдения пръскат царевицата или слънчогледа с нещо защото подмора се появи четвъртък петък,но нека видим дали и някой други колега да ли ще се оплачи от В.ТЪРНОВСКО.
    Като смесват препаратите и си хвърлят опаковките, не може ли да се види от какво са или ги прибират?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Като смесват препаратите и си хвърлят опаковките, не може ли да се види от какво са или ги прибират?
    До сега не съм се сещал да търся такова нещо.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •