Хора за какъв блокаж говорите? За това писах най подробно целия случай. Дойдох на акация с 12-14 пити пило. Имаше семейства с 16 пити пило. Все пак на съм Бръснар а Пчелар.
Дамянов, имаше условия за майска болест но няма оодмор който е характерен и дори се събират на купчинки умирайки. И при мен се нсблюдаваше бурно облитане което продължсваше мноооооого дълго. Обикалях да гледам многократно по дървртата и нищо.
Най близко е предположението за отравяне с прашец третиран с пестицид.
Складерат го в кошера и съм го пренесъл от полето в балкана.
Имаше в изобилие такъв прашец от рапица.
Вреди на пчелите когато го консумират тоест действа с отлагане във времето както се и случи.
Не убива търтрите защото те не го консумират.
Изчезнали са пчелите и от излюпващото се пило защото стават кърмачки и консумират активно от прашеца. Ако беше засегната само летящата пчела кошерите ми щяха да са пълни защото при излюпването на 12-14 пити пило щях да получа покритие на три корпуса а сега такова няма.
Всички пострадали пишат че семействата в един момент се оправят без да са лекувани и е възможно това да съвпада с края на заоасите от такъв прашец.

Гогол, не не събирам прополис.

Матеев, дали е възможно да направиш преценка на силата на семействата от двата ти пчелина които бяха изпаднали в роево? Имаше ли рапица до тях?