С такива аномалии във времето тази година каквото и да си мисля аз, а и ти ще е лъжовно. Лично аз не помня април месец температури от 35 градуса и суша и да изгори тревата, а през май само дъжд и ниски температури. Кажи при тези аномалии, коя система няма да рои? Колко пъти си забелязвал случай втория рой да е по-голям от първия?
Извода е че няма идеален кошер и идеално дъно идеална система идеален пчелар идеален микрораяон няма Лазутин Шапкин Таранов Лонин и др.Има пчели и време който винаги могат да ни изненадат защото има десетки причини за роенето ако премахнем една ще се отпуши друга. Така пчелите са оцеляли милиони години.
Колега, това което се случи при мен не съм чел да се е случвало някъде. Първи рой две шепи пчели буквално с две млади неоплодени майки. Втори рой килограм пчели с млада майка немаркирана. моята старата бе маркирана. ненормална година. Ако не ми се бе случило на мен сигурно нямаше да го повярвам ако ми го бе разказал някой. Говоря сериозно. това е ситуацията и затова ми е странно.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))