Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това го знам Лазутин ми е един от любимците както и Шапкин, годината е смотана и това е ясно. Мисля,че ройчетата са самосменни заради лошото време излизат роеве. Дали осеменява или не имаше приток на прашец нормален от доста време насам. Вчера отлично време за паша днес цък. Нали има къде да строи адаш има наличие на доста млади пчели дето отделят восък. Има три празни обема долу. Имаше дори дупка в пашата с изключително слаб летеж след овошките.
    Каквото пише в книгите не расте по нивите!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Каквото пише в книгите не расте по нивите!
    Да ти кажа от толкова години за пръв път май месец е такъв в моя район, никога не е бил толкова хладен и дъждовен.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Да ти кажа от толкова години за пръв път май месец е такъв в моя район, никога не е бил толкова хладен и дъждовен.
    Ако си мислиш, че ще имаш ЯТ и че пчелите няма да се роят... дълбоко се лъжеш!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Ако си мислиш, че ще имаш ЯТ и че пчелите няма да се роят... дълбоко се лъжеш!
    С такива аномалии във времето тази година каквото и да си мисля аз, а и ти ще е лъжовно. Лично аз не помня април месец температури от 35 градуса и суша и да изгори тревата, а през май само дъжд и ниски температури. Кажи при тези аномалии, коя система няма да рои? Колко пъти си забелязвал случай втория рой да е по-голям от първия?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    С такива аномалии във времето тази година каквото и да си мисля аз, а и ти ще е лъжовно. Лично аз не помня април месец температури от 35 градуса и суша ида изгори тревата, а през май само дъжд и ниски температури. Кажи при тези аномалии, коя система няма да рои? Колко пъти си забелязвал случай втория рой да е по-голям от първия?
    Украински кощер 2 семейства по 8 рамки общ магазин някой ако покаже такъв рой го признавам, че е хванал рой.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Извода е че няма идеален кошер и идеално дъно идеална система идеален пчелар идеален микрораяон няма Лазутин Шапкин Таранов Лонин и др.Има пчели и време който винаги могат да ни изненадат защото има десетки причини за роенето ако премахнем една ще се отпуши друга. Така пчелите са оцеляли милиони години.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Извода е че няма идеален кошер и идеално дъно идеална система идеален пчелар идеален микрораяон няма Лазутин Шапкин Таранов Лонин и др.Има пчели и време който винаги могат да ни изненадат защото има десетки причини за роенето ако премахнем една ще се отпуши друга. Така пчелите са оцеляли милиони години.
    Колега, това което се случи при мен не съм чел да се е случвало някъде. Първи рой две шепи пчели буквално с две млади неоплодени майки. Втори рой килограм пчели с млада майка немаркирана. моята старата бе маркирана. ненормална година. Ако не ми се бе случило на мен сигурно нямаше да го повярвам ако ми го бе разказал някой. Говоря сериозно. това е ситуацията и затова ми е странно.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Украински кощер 2 семейства по 8 рамки общ магазин някой ако покаже такъв рой го признавам, че е хванал рой.
    Таз година хванах един от лежаците преди да се изрои и вземах, вземах докато от 26 рамки остана на 7
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •