Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
Адаш.Добре де,Лазутин не ти ли обясни,че в такива смахнати времена,пчелите могат да убият майката,защото не осеменява.Годината тръгна с изненадващо развитие.Цъфтеж,градеж,раз итие,нектароотделяне и блокаж.В един момент,майката намалява(спира) рязко осеменяването заради задръстването и без да са изпаднали в роево се получава изненада.Пчелите си мислят,че майката е блокирала и залагат самосмяна или направо си я убиват и залагат свищеви....В следващия момент захлажда спира нектароотделянето и градежа,безработните стават все повече и хоп-роево състояние без старата майка.Нататък ти е известно.....
Това го знам Лазутин ми е един от любимците както и Шапкин, годината е смотана и това е ясно. Мисля,че ройчетата са самосменни заради лошото време излизат роеве. Дали осеменява или не имаше приток на прашец нормален от доста време насам. Вчера отлично време за паша днес цък. Нали има къде да строи адаш има наличие на доста млади пчели дето отделят восък. Има три празни обема долу. Имаше дори дупка в пашата с изключително слаб летеж след овошките.