Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вече има по-подробна информация. Такова е положението само на 2 мои пчелина - Яворец 1 и Яворец 2. Двата пчелина са на разстояние около 2 километра един от друг. По другите ми пчелини, които са пръснати в 2 окръга (Габровски и Ловешки), няма такива проблеми.

Каквото и да е това чудо, то със сигурност е свързано С КОНКРЕТНИЯ РЕГИОН. Дали говорим за паша, за пръскане, за натравяне или за извънземна намеса, то това, което се е случило, засяга само една малка площ с радиус от няколко километра. На други места такава аномалия не се наблюдава.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Вече има по-подробна информация. Такова е положението само на 2 мои пчелина - Яворец 1 и Яворец 2. Двата пчелина са на разстояние около 2 километра един от друг. По другите ми пчелини, които са пръснати в 2 окръга (Габровски и Ловешки), няма такива проблеми.

Каквото и да е това чудо, то със сигурност е свързано С КОНКРЕТНИЯ РЕГИОН. Дали говорим за паша, за пръскане, за натравяне или за извънземна намеса, то това, което се е случило, засяга само една малка площ с радиус от няколко километра. На други места такава аномалия не се наблюдава.
    Има нещо в микрораиона което влияе. Затоава на едни пчелини се роят а на други не.Макар че в другата тема за северозапада се обяснява че проблема е в пчеларя че е дремал (причина която лично аз категорично изключвам).
    На тези два пчелина слагани ли са решетки на кошерите да не могат да излязат търтеите.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Има нещо в микрораиона което влияе. Затоава на едни пчелини се роят а на други не.Макар че в другата тема за северозапада се обяснява че проблема е в пчеларя че е дремал (причина която лично аз категорично изключвам).
    На тези два пчелина слагани ли са решетки на кошерите да не могат да излязат търтеите.
    Хубаво и почтено ще да е колега да не ми вадиш думите от контекста. Казах дремал в смисъл че е оставил магазините пълни и саму пълнели плодниковите пити с мед, така че да няма място къде да снася. Ти да не мислиш че плиткото дъно в съвременните кошери не е проблем за роенето?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Хубаво и почтено ще да е колега да не ми вадиш думите от контекста. Казах дремал в смисъл че е оставил магазините пълни и саму пълнели плодниковите пити с мед, така че да няма място къде да снася. Ти да не мислиш че плиткото дъно в съвременните кошери не е проблем за роенето?
    Извинявам се наистина е така както го казваш конкретно за този пост
    недоразумението се дължи защото аз през цялото време се опитвах да кажа че майката спира да снася известен период преди роенето (но не защото няма място а като подготовка за роенето) а през цялото време ми се обясняваше че няма място за снасяне.
    Относно плиткото дъно съм съглсен че спомага за роенето но едва ли е решаващия фактор ако дълбокото дъно спира роенето на 100% то сега нямаше да го обсъждаме този проблем в три теми. Тези които не се роят едвали всичките са на 100% дълбоко дъно.

Още веднъж се извинявам за недоразумението поста ми не е бил с цел да изопачавам а и в интерес на истината не съм визирал конкретно твоя пост а нагласата че щом майката не снася то тя няма свободна площ.

Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    [QUOTE=Георги 1974;94628]Извинявам се наистина е така както го казваш конкретно за този пост
    недоразумението се дължи защото аз през цялото време се опитвах да кажа че майката спира да снася известен период преди роенето (но не защото няма място а като подготовка за роенето)

Гоче тука си в грешка никога не спира на цяло

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Пчели има от милиони години пчелари от няколко хиляди. През тези милиони години пчелите са се роили роили та чак до днес докато не са ни попаднали в ръчичките. Издигат се в култ пчелни семейства които не се роят, измислят се кошери които са идеални да не се роят, измислят се какви ли не способи да не се роят написват се хиляди статитии как да не се роят (разбира се всички знаем защо).

Да ама те пак се роят.(Коя е причината). Предпоставките всички ги знаем.

Дали наистина сме толкова лоши пчелари ако не се борим с предпоставките с всички средства а допуснем контролирано роене.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Това е положението в Русе

komar.jpg
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вън отново вали. Днес - за трети път. Последната седмица - за 20-ти път. Последния месец - за 100-тен път. Писна ми ..........

Пчелите гладни, мед в кошерите никакъв. Не мога дори и да ги храня във външни хранилки, защото поредния дъжд отмива сиропа. Не мога да стигна до пчелините по черните пътища, защото коловозите и калта са ми до коленете. По-отчайваща ситуация не мога дори и да си представя .......

20160613_091858.jpg

20160613_092230.jpg

20160613_092313.jpg

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Втори пикап вече потрошавам, защото корема му се влачи в калта (личи се на втората снимка от горния постинг), и се трошат щанги, диференциали и всичко останало, което е под него. Ремонтите са за по 2000 лева единия.

Capture.JPG

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •