Ако се задържи времето да е слънчево през деня, и да превалява следобед, ще има за Иван, Асан и за Драган даже.
При мен цъфна преди около 3-4 дни. И гледам, че целия летеж е насочен натам.
Трагедията май ,че не е пълна ! Днес прежалих един час и се качих високо по южния скат по "Пътя на нектара" . Горе на високото положението е приемливо . Има дървета изцяло покрити, че листа не се виждат, но има и такива без висулки,без цвят яко ударени от последния мраз ! При факта,че на 3 км. има само един кошер и кой знае колко рояка по дупките ,може да намажем по филия ! Иначе още към 8 сутринта полудяха и в 17 се налудяха ! Пак напоява навън .
Абе то мед да не става само от акация, малко ли билки има по ливадите около Острец?!
По-добре да вали отколкото да е суша. Един колега, пчелар-бедуин от Сахара, как се надява да капне малко дъжд, че да пусне нектар кактуса в близкия оазис, ама няма.![]()
Колеги, аз в Тетевен взех да подхранвам че вали постояно.Вчера отворих 5 от силните и вътре пчели и пило много, но мед няма.Магазините ги сложихна 19.04.Обаче този дъжд прецака нещата.
Не iliew, не само от акацията ! Ама аз акацията все на варненци я продавам и не евтино, а все не стига ! Иначе туземците гледат подозрително на бистрото и много течното ! Бабите все ми викат :"Дай ми баби от онзи червеникавия с многото билки и не ми го преоскъпявай "
P.s. Познаваш региона Илиев !!! Пчелар-разведка?![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))